Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Eropuit 18 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de leukste dingen om met het gezin te doen in Belgisch Limburg

De zomer is helaas nu echt voorbij, maar wees niet getreurd: de herfstvakantie staat voor de deur. Genoeg tijd om wat leuke dingen te doen met de kids. Wij geven je graag een tip: Belgisch Limburg!

Misschien denk je: is België niet wat ver voor een uitstapje met het gezin? Het is inderdaad even rijden, maar als je het leuk vindt om even een paar dagen eruit te gaan, is er in Belgisch Limburg genoeg leuks te beleven. Je vindt er gezelligheid, allerlei leuke activiteiten, mooie natuur en fijne gezinsparken.

Slapen in Belgisch Limburg: De Vossemeren

Om met het laatste te beginnen, een fijne tijd hebben jullie zeker op Center Parcs De Vossemeren in Lommel. Center Parcs staat bekend als een tof familiepark en ook De Vossemeren stelt je niet teleur. Het park dat zich kenmerkt door al het water is leuk voor jong en oud. Er is van alles te doen, van leuke binnen- en buitenspeeltuinen en het coole zwembad tot tennissen en paintballen.

Het park is omringd door mooie natuur, je kunt er wandelen en fietsen, je komt hier helemaal tot rust. Ook in het park zelf staan natuur en samenzijn centraal. Op het park kunnen kinderen onder andere naar de kinderboerderij, voor een pony zorgen, schatzoeken, van alle waterglijbanen glijden en op de bungee trampoline. Ook is er op en rond het water van alles te beleven. Genoeg te doen dus!

Leuke dingen om te doen in Belgisch Limburg

Als je nog tijd over hebt, zijn de volgende uitstapjes in Vlaanderen een echte aanrader:

1. Blotevoetenpad

Het blotevoetenpad in Lommel is een leuke ervaring voor kinderen. Dit pad loopt door het bos, langs een meer en over de heide: genoeg te zien dus. Trek jullie schoenen uit en voel de natuur in je tenen kriebelen.

2. Lommelse Sahara

In dit zand- en duingebied in Lommel kijk je je ogen uit: zandvlakten, meren, heidestroken, naald- en loofbossen, je ziet een mooie afwisseling van allerlei landschappen. In deze prachtige natuur komen jullie helemaal tot rust.

3. Speelbos Sahara

Als je toch in de Lommelse Sahara bent, breng dan ook even een bezoek aan het speelbos. Kinderen kunnen hier heerlijk ravotten, je vindt er wilgenhutten, een lange tunnel, een groot speelveld en een stepping stone-pad.

4. Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt is een overdekt pretpark gebaseerd op populaire Belgische kinderprogramma’s, zoals Samson & Gert en Kabouter Plop. Hier kunnen kinderen genieten van attracties, liveoptredens en ontmoetingen met geliefde tv-personages.

5.Het Openluchtmuseum in Bokrijk

Hier kunnen kinderen de geschiedenis van Vlaanderen ontdekken door middel van authentieke historische gebouwen en interactieve exposities. Er is ook een grote speeltuin en een openluchtspeelruimte waar kinderen kunnen ravotten.

6. Aqua Mundo

Ook als je niet op het park De Vossemeren verblijft, kun je een dagje naar Aqua Mundo, het toffe zwembad van Center Parcs. Je vindt hier allerlei glijbanen, een wildwaterbaan en peuterbadjes. Voor ieder wat wils!

7. Fietsen

Ook in oktober kan het nog heerlijk weer zijn om te fietsen. In de buurt van Lommel kun je mooi fietsen, maar ook in andere gebieden van Belgisch Limburg zijn er leuke fietstochten te doen. Neem wat lekkers mee voor onderweg en geniet!

5x besparen op uitjes tijdens de herfstvakantie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.