Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 14 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de leukste gratis uitjes voor de kerstvakantie volgens de redactie van J/M Ouders

De kerstvakantie staat voor de deur, en helaas is het weer een vakantie met beperkingen. Hoe kun je dan toch je kinderen vermaken als ze twee weken vrij zijn? Lisa van J/M Ouders geeft je vijf tips voor leuke én gratis uitjes tijdens de kerstvakantie.

Zelf heb ik vier kinderen in de leeftijden van 10 tot 0 jaar. Een uitje vinden dat voor iedereen leuk is, dat is al een uitdaging op zichzelf. En dan ook nog iets vinden waarvoor je niet diep in je buidel hoeft te tasten is zo mogelijk nog lastiger. Toch heb ik door de jaren heen een aantal tips en ideeën verzamelt. Ik deel ze graag met je!

Gratis uitjes in de kerstvakantie

Blijf je liever thuis? Op onze bucketlist voor de kerstvakantie vind je nog meer leuke tips om samen met je kids te doen!

1. Het tuincentrum

Met stip op één bij ons, een uitje naar het grote tuincentrum waar ze rond kerst helemaal uitpakken. Er zijn natuurlijk lichtjes en kerstbomen, maar bij veel tuincentra is er nog veel meer te zien en maken ze er echt een spektakel van. Zo heeft die van ons een minitreintje en grote dansende en bewegende poppen en figuren. Ook kijk je natuurlijk je ogen uit bij de mooiste miniatuur kerstlandschappen vol lichtjes, muziekjes, draaiende poppetjes en skiliften. Stiekem ook gewoon leuk voor volwassenen.

2. In het donker naar buiten

Het is vroeg donker, en dat betekent dat je voor bedtijd nog gewoon in het donker naar buiten kunt met je kids. Wat is daar nu leuk aan zul je denken, maar geloof me, het kan heel leuk zijn. Zo zijn er in bijna iedere woonplaats wel straten of huizen die van beneden tot boven versierd zijn met lichtjes. Ga met je kind opzoek naar de mooist versierde huizen bij jullie in de buurt. Een leuke speurtocht en ze kijken hun ogen uit. En je bepaalt zelf hoe je gaat, lopend, fietsend of met de auto.

3. Naar het strand

Het strand alleen voor de zomer? Think again. Ook in de winter is het heerlijk om een strandwandeling te maken. Warm aankleden, dekentjes mee en een thermoskan met warme chocolademelk en je hebt een heerlijk uitje in de natuur!

4. Boerderij in kerstsfeer

Sommige kinderboerderijen zijn rond kerst prachtig versierd. Vaak organiseren ze ook leuke activiteiten zoals kerststukjes maken. Een tip van mij is geitenboerderij het Geertje in Zoeterwoude waar een gezellige kerstsfeer heerst. Zo kun je er tegen een kleine vergoeding ook zelf marshmallow roosteren bij een vuurtje.

5. Geocachen

Niet alleen leuk tijdens de kerstvakantie, maar natuurlijk altijd een goede manier om er samen op uit te gaan. Met de Geocachingapp zoek jij in de buurt, of in het gebied waar je gaat wandelen eenvoudig een geocach uit om te gaan zoeken. Een heuse speurtocht die bij alle kids een succes is.

6. Levende kerststal

In verschillende steden en dorpen is voor Kerst een levende kerststal te vinden. Bijvoorbeeld in Tilburg waar een levende kerststal staat op het Pieter Vreedeplein. Hier vind je Maria en Jozef met diverse dieren, waaronder, alpaca’s!

De ultieme kerstvakantie bucketlist: 10x leuke dingen om met je kinderen te doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.