Sanne Verweij
Sanne Verweij Vrije Tijd 12 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

14x de leukste verjaardagsfeestjes voor jouw schoolkind

Is je kind bijna jarig? Dan wil hij sowieso een verjaardagsfeestje, maar wat gaan jullie doen? Hieronder veertien ideeën voor een spetterend verjaardagsfeestje voor jouw kind.

Twee violen en een trommel en een fluit… Hoera! Alleen nu dat feestje nog organiseren. Het is dan wel veel geregel, maar het is ook altijd een hele leuke dag. Zeker als je de lach op dat snoetje ziet. Heb je nog wat ideetjes voor het partijtje nodig? J/M Ouders helpt je!

De leukste verjaardagsfeestjes voor jouw kind (vanaf 6 jaar)

1. Themafeestjes

Is jouw dochter helemaal fan van eenhoorns? Of is je zoon gek van minions? Dan is het tijd voor een themafeestje!  Kijk of je versiering kunt vinden die bij het thema past en ga daarna aan de slag met de spelletje. Bij een eenhoornfeestje kun je ouderwets doen en gaan voor ezeltje prikje, of je organiseert een speurtocht op zoek naar de schat van de magische eenhoorn.

2. Workshops

Met z’n allen naar de bakkerij en koekjes of taarten bakken. Of je gaat voor een fotoshoot waarbij de kinderen model zijn voor één dag. Ze kiezen hun eigen kleding en kunnen lekker tutten. Je kunt dit ook prima zelf doen. Een camera plus een mooie locatie zorgt vast voor topfoto’s.

3. Survivallen

Zijn jullie niet vies van een beetje modder? Trek dan je kind zijn oudste kleren maar aan. Je komt namelijk niet schoon thuis van een middagje survivallen.

4. Slaapfeestje

Misschien doe je dit liever als je kind iets ouder is, maar het is wel altijd een knusse boel. Zet een film op, verzamel alle maskertjes en je kan ze alleen laten. Ze zoeken de rest namelijk zelf wel uit!

5. Bowlen

Old school, maar nog steeds een super idee. Reserveer een baan, trek je bowlingschoenen aan en ga voor de strike.

6. Spa beauty middag

Komkommers op de ogen en voeten in een warm badje. De kinderen kunnen lekker relaxen en met elkaar kletsen. Als kers op de taart geef je ze een manicure. Kijk eens hoe blij ze ermee zijn!

7. Rollerdisco

Rolschaatsen aan en gaan! Hoewel je hierbij wel de kans hebt dat er een paar kinderen omkukelen, is het super gezellig om met z’n allen te gaat rolschaatsen. Bovendien is rolschaatsen helemaal ‘cool’ omdat ze het waarschijnlijk nog nooit gedaan hebben.

8. Paardrijden

Is jouw kind paardengek? Dan is het verjaardagfeestje voor jouw kind helemaal niet moeilijk. Tijd om in het zadel te klimmen!

9. Glow golven

Zie jij de hole nog? Midgetgolven in het donker is super spannend. Alles geeft licht door blacklight waardoor er een mysterieuze sfeer hangt. Nu maar kijken wie er gaat winnen.

10. Knutselen

Bedenk iets wat jullie gaan maken en ga aan de slag! Versier een t-shirt met textielstiften of maak bijvoorbeeld een kroontje. Haal al je papieren en stickers tevoorschijn of laat ze je oude tijdschriften verknippen op zoek naar de mooiste plaatjes. Dan heb je ook nog wat gehad aan de spullen die je eigenlijk weg wilde doen…

11. Jumphal

Met z’n allen op de trampolines of salto’s maken in de foampit. Alle kinderen kunnen hun energie kwijt en jij hoeft allen maar aan de kant te zitten. Een win-winsituatie dus.

12. Zeemeerminnenfeest

In sommige zwembaden geven ze zeemeerminnenfeestjes. Heel leuk voor de meiden. Ze mogen allemaal een zeemeerminnenstaart om en soms zijn er ook nog lichten en muziek zodat het net een disco is.

13. Schat zoeken

Alleen de stoerste kinderen durven dit aan. Met behulp van een schatkaart (die je zelf kan maken met een nat theezakje op papier) gaan ze op zoek naar het goud.

14. Lasergamen

Houdt jouw kind van spanning? Dan is dit wat voor hem. Lekker rondrennen, wegspringen en wilde achtervolgingen. Lasergamen is spannend en daarom het perfecte feestje.

https://www.jmouders.nl/goed-voor-de-portemonnee-7x-ideeen-voor-een-gratis-kinderfeestje/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.