Laura Saija
Laura Saija Vrije Tijd 25 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

De 5 leukste watertafels voor kinderen

Speelgoed watertafels zijn voor kinderen enorm fascinerend. Zowel op kinderspeelplaatsen als thuis hebben watertafels een enorme aantrekkingskracht op jonge kinderen. Een watertafel is ontworpen om kinderen een boeiende en interactieve ervaring te geven met water, waarbij ze kunnen experimenteren, ontdekken en leren door middel van spel.

Een goede watertafel is meestal een lage tafel met verschillende ingebouwde compartimenten, kanalen, en andere intrigerende elementen die speciaal zijn ontworpen om met water te worden gevuld.

Watertafels

Watertafels zijn ook nog eens goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ze kunnen hun handen door het water kunnen laten glijden, de oppervlakte aanraken en het water kunnen voelen bewegen. Dit sensorische aspect van spelen met water draagt bij aan de ontwikkeling van de tastzin en het begrip van texturen.

Daarnaast stimuleert een watertafel ook de verbeelding van kinderen. Ze kunnen hun fantasie de vrije loop laten. Van het bouwen van denkbeeldige eilanden tot het creëren van stromende rivieren voor drijvende objecten. Dit soort vrij spel bevordert creativiteit en fantasie, waarbij kinderen hun eigen avonturen bedenken en hun wereld op unieke manieren verkennen.

Ontwikkeling

Ten slotte is de watertafel een uitstekende manier om het begrip van concepten zoals waterstromen en oorzaak-gevolgrelaties te ontwikkelen. Wanneer kinderen de compartimenten vullen en kanalen creëren, leren ze op een hands-on manier over hoe water beweegt en reageert op hun acties. Ze kunnen experimenteren met het veranderen van de loop van het water, het maken van draaikolken en het observeren van hoe voorwerpen in het water drijven of zinken.

Dit zijn de tien leukste watertafels voor kinderen.

Step2 Rain Shower Splash Unicorns Watertafel – Eenhoorn met 13-delig accessoireset

Met de Step2 Rain Showers Splash Pond Water Table kunnen kinderen hun eigen regenbuien veroorzaken. Peuters kunnen de grote emmer gebruiken om water uit de vijver te scheppen en het vervolgens in de bovenste bak te gieten, wat resulteert in een verfrissende douche.

Bestel hem hier.

Bol.com

 

Little Tikes Fountain Factory – Watertafel

De buizen van de Little Tikes Fountain Factory watertafel kunnen moeiteloos in elke gewenste opstelling worden verbonden, ongeacht welke indruk je hebt. Kinderen kunnen hun verbeelding de vrije loop laten bij het creëren van hun eigen buizensysteem.

Bol.com

Bestel hem hier.

Sitl for you onderwaterwereld – Watertafel

In de buitenlucht staat deze veelzijdige tafel garant voor eindeloos plezier voor kinderen. Of ze nu met zand spelen, zich vermaken met water, of hun creatieve kant verkennen, deze tafel biedt het complete pakket.

Bol.com

Bestel hem hier.

Big – AquaPlay – WaterTable –  Tuinslang aansluiting 

De AquaPlay watertafel werkt naadloos samen met een Gardena-aansluiting om te vullen en heeft een handige afvoerplug voor moeiteloos legen. Met uitstekende stabiliteit en draagbaarheid kunnen kinderen gemakkelijk overal spelen waar ze willen, of het nu in de tuin is of op het terras – de mogelijkheden zijn eindeloos.

Bol.com

Bestel hem hier.

Step2 Rushing Rapids Watertafel

watertafel
Bol.com

Bestel hem hier.

Heeft je kind watervrees? Dat kan hierdoor komen (en zo kom je er van af)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.