Laura Saija
Laura Saija Persoonlijke verhalen 2 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Marleen (42): ‘We gingen bijna uit elkaar in de tropenjaren, maar zijn nu weer verliefd’

Marleen (42) en haar man Joost zijn weer verliefd op elkaar. En dat terwijl ze vijf jaar geleden bijna in scheiding lagen. “We gingen niet uit elkaar vanwege de kinderen en vooral de krapte op de woningmarkt”, vertelt ze.

“Toen de kinderen klein waren, ging het helemaal niet goed tussen Joost en mij. We leefden compleet langs elkaar heen. Ik weet niet precies waar het mis ging, maar we maakten helemaal geen tijd meer voor elkaar vrij en werden geleefd door de kinderen.

Verliefd

Joost ging de deur uit zonder mij, ik ging de deur uit zonder Joost. De helft van de tijd wisten we van elkaar niet eens waar we uithingen. Het maakte ook niet uit, we hielden het gezin draaiende op onze laatste krachten.

Joost sliep steeds vaker beneden op de bank, terwijl ik boven met de kinderen sliep. We waren elkaar uit het oog verloren. We bereikten een dieptepunt toen ik erachter kwam dat Joost in een dronken bui seks had gehad met het zusje van zijn beste vriend.

Niet boos

Ik stond zo ver van hem af, dat ik er niet eens boos om was. Vanaf dat moment sliep hij permanent op de bank. We gingen nog niet uit elkaar vanwege de kinderen en vooral de krapte op de woningmarkt.

In de stad waar wij wonen was en is het heel moeilijk om een woning te krijgen, vooral als je drie kinderen hebt. Niet betaalbaar. We stonden op het punt om uit elkaar te gaan, maar dat lukte om die redenen niet. De kinderen waren op dat moment allemaal onder de zeven jaar.

Zelfredzaam

Nu zo’n vijf jaar later hebben we elkaar weer helemaal teruggevonden. Dat begon te komen toen de kinderen wat meer zelfredzaam werden. Ze zitten allemaal op de basisschool en we hebben onze handen wat meer vrij.

Een deel van de intensieve zorg viel weg, de kinderen speelden vaker buiten de deur en we zaten opeens af en toe in een leeg huis. We trokken op die momenten weer naar elkaar toe. Gingen opeens samen buiten de deur lunchen of simpelweg samen boodschappen doen.

In mijn nek kriebelen

Ik begon weer in hem te zien wat ik in het begin in hem zag. Hij begon mij ook weer meer te waarderen, dat zag ik in kleine dingen. De deur voor mij open houden, voor mij koken en in mijn nek kriebelen.

Toen hij dat begon te doen kreeg ik opeens weer kriebels in mijn buik van hem. En hij van mij. Ik had nooit verwacht dat dit nog zou gebeuren, de relatie had ik al lang afgeschreven. Tegenwoordig zijn we weer een verliefd stelletje. Als ik er nu aan denk dat we bijna uit elkaar waren, kan ik me dat haast niet voorstellen. Gelukkig is dat toen niet gelukt.”

Marloes (34) is stiekem verliefd op een vader van het schoolplein: ‘Het begon met een glimlach’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.