Gina Koninkx
Gina Koninkx Mentale gezondheid 26 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Mindfulness voor kinderen: 4 apps om rust te creëren in dat koppie

Mindfulness is absoluut niet alleen weggelegd voor volwassenen. Ook kinderen kunnen er enorm veel baat bij hebben. Moeilijk hoeft het niet niet te zijn want er zijn verschillende apps die mindfulness voor kinderen toegankelijk maken.

Mindfulness voor kinderen

Kinderen kunnen op jonge leeftijd al stress ervaren of (op bepaalde momenten) niet lekker in hun vel zitten. Mindfulness voor kinderen kan een uitkomst zijn om wat meer rust te creëren in dat koppie van ze. Deze vier apps zijn geschikt voor kids.

1. Mindful Family: Meditation App

Deze mindfulness app is gemaakt voor het hele gezin. Je kunt er onder andere begeleide meditaties volgen maar ook ademoefeningen volgen die toegankelijk zijn voor kids. Het doel van deze app is om kinderen te leren hoe ze stress kunnen loslaten. Absoluut het proberen waard.

2. Breathe, Think, Do with Sesame

Deze app (Engelstalig maar wel makkelijk te vertalen voor ouders) helpt je kind met het ontwikkelen van verschillende skills. Oplossingsgericht denken, zelfbeheersing en plannen bijvoorbeeld. Dit wordt op een toegankelijke en interactieve manier gedaan voor de kids, wat het natuurlijk veel leuker maakt.

3. Headspace

Misschien wel de meest bekende app om mee tot rust te komen. Maar wist je dat hij ook te gebruiken is voor kids? Om deze app volledig te kunnen gebruiken vragen ze wel abonnementskosten van 60 euro per jaar. Je kunt dan gebruik maken van alles wat ze te bieden hebben, en als je er minder stress door ervaart (of je kids) is dat het natuurlijk wel waard.

LEES OOK: Kinderen en stress: opgroeien in een maatschappij met heel veel prikkels

4. Smiling Mind

In deze apps vind je oefeningen voor verschillende leeftijden, ook voor kids vanaf 7 jaar. De app is gratis en voorzien van adviezen van verschillende psychologen. Het is ook te gebruiken voor docenten want je vindt er uitgebreide oefeningen om te mediteren in de klas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.