Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 1 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Mirjam is moeder en leidinggevende: ‘Mijn werk steunt mij in mijn ambities én het ouderschap’

Net nadat de 28-jarige Mirjam haar opleiding Sportmanagement succesvol had afgerond, brak de coronapandemie uit. Maar Mirjam is geen type om bij de pakken neer te zitten en zocht nieuwe kansen. Ze vond haar plek bij Lidl, waar ze nu leidinggevende is. Ze combineert deze rol met de zorg voor haar zoontje en dochtertje, waarbij ze ondersteund wordt door haar werkgever.

Mirjam begon als assistent supermarktmanager (ASM) bij Lidl en deed op die manier ervaring op met werken in de retail als leidinggevende. “Het contact met klanten en samenwerken met collega’s vond ik meteen leuk. Als team een mooi resultaat neerzetten, dat past als sportliefhebber wel bij mij. Ook de verantwoordelijkheid van het leidinggeven vind ik leuk. Ik ben zelf enthousiast over het werken bij Lidl en probeer mijn collega’s daarin mee te nemen. Ik behandel mensen zoals ik zelf behandeld wil worden. Dat vind ik belangrijk.”

Groeien in haar rol

Mirjam begon in een groot filiaal in Amersfoort Vathorst en werkte daarna twee jaar in Leusden. Toen de plaatsvervangend supermarktmanager (PSM) vertrok, zag ze haar kans. “Ik gaf bij mijn leidinggevende aan dat ik PSM wilde worden. En bij Lidl houden ze gelukkig wel van een gezonde dosis ambitie. Leusden was een te groot filiaal om te starten, dus via een een-tweetje met de PSM van filiaal Hoevelaken, kon ik daar beginnen. In een kleiner filiaal ben je niet alleen verantwoordelijk voor planningen en het aannemen van bijbaners, maar steek je ook de handen uit de mouwen in de winkel.”

Overal een oplossing voor

Thuis kreeg ze het ook druk, want Mirjam werd moeder. Haar partner droeg hun eerste kindje en twee jaar later werd Mirjam zelf zwanger. Nu zijn ze trotse moeders van een jongetje van 2 en een meisje van 0. “Goed plannen is belangrijk,” zegt Mirjam. “Mijn collega’s en mijn supermarktmanager denken echt heel goed mee. Samen komen we er wel uit.”

Het oudste kindje van Mirjam werd geboren met een hartafwijking. Daardoor kwamen zij en haar partner in een heftige periode terecht met operaties en veel ziekenhuisafspraken. Toch vonden ze in het filiaal van Mirjam overal een oplossing voor. Ze heeft nu een contract voor 40 uur, met 8 uur per week ouderschapsverlof.

Extra support bij Lidl voor leidinggevenden

Leidinggeven en ouder worden is natuurlijk best een flinke klus. Maar bij Lidl kunnen leidinggevenden rekenen op extra support. Daarvoor is het Buddyprogramma voor Ouders ontwikkeld. De buddy van Mirjam was rayonmanager Suzanne. “Zij is zelf moeder en geeft leiding, dus zij weet hoe het is.”

Voor vragen over regelingen rond zwangerschap kon ze bij haar buddy terecht. En er is ook nog Mom in Balance, een sportprogramma voor zwangere en recent bevallen leidinggevenden. “Ik heb daar zelf geen gebruik van gemaakt omdat ik zo lang als het kon heb gevoetbald, dus met dat sporten zat het wel goed. Ook na de bevalling wilde ik zo snel mogelijk weer voetballen. Ik vind voetballen gewoon het leukste wat er is. Het is een heerlijke manier om je hoofd leeg te maken na het werk.”

Mirjam volgt een negen maanden durend leiderschapstraject via de Lidl Academy. “Op termijn wil ik naar een grotere winkel en uiteindelijk supermarktmanager worden. Ouderschap en leidinggeven bij Lidl is prima te combineren. Dus denk als ouder niet: leidinggeven past niet bij mij omdat ik kinderen heb. Er is meer mogelijk dan je denkt. Eigenlijk is met goede planning en ondersteuning álles mogelijk.”

In samenwerking met Lidl

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.