Redactie
Redactie Persoonlijke verhalen 20 mei 2021
Leestijd: 1 minuut

Moeder: ‘Ik vind het kind van mijn vriendin vreselijk, stel ik me aan?’

Het kan natuurlijk zijn dat je de kriebels krijgt van hoe andere kinderen zich gedragen. Dat ondervond ook deze moeder. Ze kan het 12-jarig zoontje van haar vriendin echt niet uitstaan en weet niet goed wat ze er mee aan moet.

Het verhaal

‘Jake heeft absoluut geen respect voor volwassenen. Hij gedraagt zich alsof hij één van ons is. Tijdens Kerst en Oud en Nieuw gingen we met wat mensen erop uit, en hij wist de hele beleving te verpesten. Iedere avond zat hij aan tafel met zijn handen achter uit hoofd, alsof hij in charge was. Hij bemoeide zich met gesprekken waar ‘ie niet eens iets van af weet.’

‘Mijn zoon van 15 wil dat zijn vriendinnetje bij ons blijft slapen. Wat moet ik doen?’

Op een avond, toen ik het avondeten had gemaakt, vond hij het nodig om me te vertellen dat de kip ‘te gaar’ was en dat de saus leek op iets ‘wat zijn hond had uitgespuugd’. Ik besloot het maar een beetje weg te lachen, maar geen van zijn beide ouders greep in. Later die avond vroeg hij zijn moeder ‘waarom haar tanden zo geel waren?’ terwijl hij naar mij keek. Hij zei het extra hard zodat iedereen het zou horen. Zijn moeder, mijn vriendin, was er duidelijk van geschrokken.

Het probleem is dat ik wel weet dat dit geen fase is. Zijn vader is ook zo, hij heeft iets heel arrogants over zich als er sociale situaties plaatsvinden. Ik weet niet goed wat ik moet doen – ik lach het nu vaak weg, maar ergens heb ik ook de neiging om er iets van te zeggen. Ik kan hem gewoon echt niet uitstaan’

Moeder vertelt: ‘waarom ik niet de beste vriendin van mijn kinderen wil zijn.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.