redactie
redactie Blogs 21 juni 2018

Moederdag

Volgens mij was mijn stiefdochter opgelucht toen haar jongere zusje de knip- en plakleeftijd had bereikt. Dan kon de jongste tenminste voor mijn cadeautje zorgen op moederdag en dan konden de oudste twee naar hun moeder, gewoon zoals het hoort. Het liefst vertrekken ze al de avond vóór moederdag anders kunnen ze natuurlijk geen fatsoenlijk ontbijt maken. En dat snap ik heel goed. Echt. Maar het is een raar met-de-neus-op-de-feiten-moment.

Het kan door het heen en weer gereis van de kinderen ook nog wel eens raar uitpakken: dan is het eigenlijk ‘ons weekend’ of ze hebben geen tijd gehad om een cadeautje te kopen. Zoals vorig jaar.

Mijn man had er goed over nagedacht en het leek hem uiteindelijk toch een beter plan als ík met mijn stiefdochter ging winkelen voor een moederdagcadeau. Ik, in plaats van hijzelf. En ik ben de beroerdste niet dus we gingen op pad naar het lokale warenhuis.

Ik weet niet meer wat mijn stiefzoon gekocht of geregeld had (of had hij iets geknutseld?) maar mijn stiefdochter wilde iets moois kopen voor haar moeder, een armbandje moest het worden. De sieradenafdeling had een overvloed aan keus en mijn stiefdochter verdwaalde er helemaal in en wist steeds minder goed wat ze wilde, behalve dat het mooi moest zijn. Deze shopsessie ging niet quick and dirty zijn, zoveel was duidelijk. Na een tijdje had een van de verkoopsters ons in haar vizier. Een vakvrouw.

Ze had vrij snel in de gaten dat ze niet een moeder aan de balie had staan die zelf haar moederdagcadeau aan het uitzoeken was. Ik vroeg me gelijk af hoeveel stiefmoeder-dochter combies ze afhandelt per jaar. Of was ik de enige?

Vervolgens begon ze bovenaan in het assortiment en toverde prachtige en prijzige armbanden tevoorschijn. Ja, dat vond mijn stiefdochter wel mooi. Aan mij de schone taak om te zeggen dat ze te duur waren. Jeetje – is er dan een plafond aan de prijs als je iets voor je lieve moeder zoekt? Ik voelde me heel erg als uit een slecht sprookje, maar de verkoopster herpakte zich en liet voldoende andere armbanden zien.

We zijn geslaagd, iets blauws met een hartje eraan, precies de dingen die mama mooi vindt. En dat is ook zo, ze draagt de armband dagelijks en ze heeft me met een knipoog bedankt. Ik heb betaald met de pinpas van mijn man.

Reageer op artikel:
Moederdag
Sluiten