Julia van Buuren
Julia van Buuren Ouderschap 25 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Het moederschap zwaar? #positivemomtok laat zien van niet

Veel vrouwen laten je weten dat het moederschap zwaar is, maar de nieuwste TikTok trend #positivemomtok brengt daar verandering in.

Ben je bang om aan kinderen te beginnen? Je bent niet de enige. Er gaan namelijk veel verhalen rond over hoeveel tijd en energie het moederschap kost, oftewel het is zwaar om een moeder te zijn. TikTok brengt hier verandering in en laat met de #positivemomtok trend zien dat er ook veel positiviteit in het moederschap te vinden is.

Vrouwen krijgen op een steeds latere leeftijd hun eerste kind. Zou de negatieve beeldvorming rondom het moederschap hier wat mee te maken hebben?

Het moederschap is positief

Sevi vertelt op TikTok hoe een dag met haar kindje eruit ziet. Knuffelen, koekjes bakken, wandelen; volgens haar is het een droomleven. Haar kind is haar beste vriend en dat is volgens haar het mooie aan moeder zijn. Je kunt overal samen naartoe en een heerlijke dag beleven. Ze hoopt dan ook vrouwen die bang zijn om moeder te worden te inspireren om het moederschap toch aan te gaan.

@sevilikes

dont be scared being a mom is amazing💗😭🥹🥰🫶🏼🎀 #positivemomtok #positivemomtalk #mompositivity #positivemama #firsttimemom #firsttimemomsoftiktok #momandbaby #girlmomlife #sahmsoftiktok #newmoms #newmommy

♬ original sound – Sevi

Relatie verandert ten goede

Veel stellen zijn ook bang welke invloed het krijgen van een kind op hun relatie heeft. Sevi vertelt in een andere video dat de relatie met haar partner zeker is veranderd, maar op een positieve manier. Ze zijn beiden minder egoïstisch en algeheel een beter mens. Ondanks dat het slaaptekort in het begin zwaar was, hebben ze een sterkere band gekregen en is er inmiddels juist meer tijd voor quality time.

@sevilikes

If you are struggling right now with post partum it gets better 💗💗💗#youngmomsoftiktok #positivemomtalk #positivemomtok #girlmomsoftiktok #arizonamom #utahmomtok #firsttimemommy #momandbaby #girlmomlife #youngmoms #positivemom #momtalks #momadvice

♬ original sound – Sevi

De babyfase is meegevallen

Claire Edwards vertelt dat ze heel erg opzag tegen de babyfase maar dat dit haar juist is meegevallen. Ze sliep extra goed toen ze terug kwam uit het ziekenhuis, ze rustte namelijk meer uit dan tijdens de zwangerschap en kon eindelijk op haar buik slapen.

Ook het verschonen van luiers is iets waar ze tegenop zag, maar wat ze nu helemaal niet zo erg vindt. Sterker nog, het is dé manier om meer informatie over haar baby te verkrijgen want onder andere aan de hand van de kleur, geur en textuur weet je hoe het met je baby gaat.

Daarnaast vindt ze het nu fijn om mensen op straat tegen te komen, omdat ze meer heeft om over te praten. Oftewel het krijgen van een baby is goed voor je social anxiety.

@theclairenecessities

An emergency installment!!! #positivemomtok #pregnant #pregnancyfears #baby #MadewithKAContest #momsoftiktok #sahm

♬ original sound – Claire Edwards

Moederschap realistisch?

Het moederschap heeft uiteraard positieve en negatieve aspecten, en het is daarom goed om beide kanten te benoemen. Maar na het horen van alle horror verhalen over bevallingen, baby’s en kinderen, is #positivemomtok een bevrijding voor iedere aanstaande moeder.

Dienstplicht voor TikTok-generatie: goed idee of juist niet? 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.