Laura Saija
Laura Saija Scheiden 28 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

Joris (39): ‘Na de scheiding zag ik mijn kinderen maanden niet’

Joris zette na acht jaar een punt achter zijn relatie met Rosanna. Toen Rosanna erachter kwam dat hij binnen een week al een nieuwe vriendin had, mocht hij de kinderen niet meer zien. “Ik was na de scheiding een vrij man en mocht afspreken met wie ik wilde. Daar had zij niks meer over te zeggen”, vertelt hij aan J/M Ouders.

“De relatie tussen Rosanna en mij eindigde net zo explosief als dat het begon. We ontmoetten elkaar acht jaar geleden en woonden binnen een week samen. Het was niet nodig om beide nog een eigen huis te hebben, we waren vanaf het begin onafscheidelijk.

Scheiding

Precies een jaar later was Rosanna zwanger en anderhalf jaar na de geboorte van onze zoon kregen we nog een dochter. Toen begonnen de tropenjaren. De vlam die er in het begin was, die was bijna compleet gedoofd.

Eigenlijk boterde het al jaren niet tussen Rosanna en mij. Rosanna en ik waren huisje, boompje, beestje, maar verder niets. Ze vond het ook niet leuk als ik ’s avonds iets met mijn vrienden ging doen en daarom zat ik vaak gedwongen thuis op de bank.

Ruzie

Regelmatig kregen we ruzie over het huishouden en stomme klusjes, bijvoorbeeld wie de kinderen naar de tandarts bracht of wie ging koken. Van liefde was geen sprake meer, maar wat doe je eraan? Je hebt twee kleine kinderen.

Ik hield het vol tot ik Mara tegenkwam op mijn werk. Ze was net nieuw en echt een frisse wind in het bedrijf. Knap, een aantal jaren jonger dan ik. Haar sprankelende persoonlijkheid trok mij meteen aan vanaf de eerste dag. Dit was het besef dat ik echt niet meer verder kon met Rosanna.

Vonk

Ik miste de ‘vonk’ al jaren, de relatie was enorm passief geworden. Mara was precies wat ik zocht. Ik zocht steeds meer contact met haar op werk, en merkte dat er van haar kant ook interesse was. Het werd leuk om naar mijn werk te gaan, ik merkte aan mezelf dat ik opgewekter door het leven ging.

Door het gevoel dat Mara mij gaf, wist ik dat ik actie moest ondernemen. Het flirten werd steeds meer en ik voelde zelfs een verliefdheid die ik jaren niet gevoeld had. Thuis liep het steeds stugger en na de zoveelste ruzie met Rosanna kwam het hoge woord eruit.

Vrijgezel

Ik vertelde haar dat ik niet verder wilde met haar en per direct op zoek ging naar een eigen huis. En dit keer meende ik het, want deze discussie over een scheiding hebben we eerder gehad maar niet op serieus niveau. We hadden het meteen over een ouderschapsplan en een aantal dagen later vertelden we het onze kinderen ook over de scheiding.

De verstandhouding tussen Rosanna en mij leek goed en ik ging tot ik een huis had bij een vriend logeren. Ik zag ook meteen mijn kans schoon om met Mara af te spreken, want ik was eindelijk weer vrijgezel. Dat was meteen heel gezellig en ik stelde haar ook voor aan mijn vrienden.

Woest

Toen Rosanna er via via achter kwam dat ik een nieuw meisje voorstelde aan mijn vrienden terwijl ik nog niet eens een week weg was, werd ze woest. Ik kreeg allemaal verwijten naar mijn hoofd, zoals dat ik al maanden vreemdging en dat ik een klootzak was.

Rosanna was zo boos dat ze ook al het contact verbrak. Ik mocht mijn spullen ophalen, maar de kinderen mocht ik niet meer zien. Ik probeerde nog netjes te reageren, maar ik was een vrij man en mocht afspreken met wie ik wilde. Daar had zij niks meer over te zeggen.

Uitgescholden

Elke keer als ik haar probeerde te bellen om de kinderen te spreken, werd ik genegeerd of uitgescholden. De dag dat ik mijn spullen kwam halen, waren de kinderen er niet. Ik miste van alles, zoals belangrijke sportwedstrijden en schooluitvoeringen.

Nu twee maanden later is het nog steeds een getouwtrek om de kinderen. Ik mocht de eerste twee maanden helemaal niet zien en nu een paar uur per week wanneer Rosanna het uitkomt en op haar voorwaarden.

Beter

Ik denk dat ze eindelijk inziet dat de kinderen mij ook missen en ik hoop heel erg dat we dit als volwassenen op kunnen lossen zonder juridische hulp. Ondanks dat de scheiding een hoop gezeik opgeleverd heeft, sta ik nog steeds achter mijn keus. Ik heb een leuk appartement gevonden en ik heb een leuke relatie gekregen met Mara. Ik voel me een stuk beter.

Hanne (46): ‘Bij elkaar blijven voor de kinderen, werd alsnog scheiden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.