Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 1 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Michelle: ‘Ik ben een nare stiefmoeder voor de kinderen van mijn vriend’

Als Michelle een relatie krijgt met Bas kan ze haar geluk niet op. Er is alleen één probleem, Bas heeft al twee kinderen uit een eerdere relatie. “Als ik zijn dochters zie dan verander ik in een nare stiefmoeder, terwijl ik dat helemaal niet wil. Het lijkt wel alsof ze het in mij losmaken”.

“Ik ben nu twee jaar samen met Bas. Een leuke man die ik via een blinddate heb leren kennen. Een collega en ik raakten aan de praat over mijn niet zo succesvolle liefdesleven. Een paar weken later stelde hij voor om een blinddate met zijn vriend Bas te regelen. Bas zou volgens mijn collega ook wel een nieuwe liefde kunnen gebruiken. Ik vond het in eerste instantie een beetje gek, maar besloot het toch te doen. Gelukkig maar, want toen ik hem in het café zag zitten was ik gelijk verliefd.

Kinderen uit eerder huwelijk

Bas zei direct dat hij al twee kinderen uit een eerder huwelijk had. Hij sprak altijd met veel liefde over ze en na een paar maanden wilde hij ze graag aan mij voorstellen. Ik keek erg uit naar onze eerste ontmoeting, maar was ook gespannen. Wat als ze mij niet aardig vonden of dat ik ze niet aardig vond? Bas haalde de kinderen bij hun moeder op en ik wachtte thuis met limonade en hun favoriete gebakjes. Vanaf het moment dat ze binnenkwamen, gingen mijn haren rechtovereind staan. Ik merkte direct dat ze erg verwend en brutaal waren. Ik had gehoopt dat hun gedrag nog zou veranderen tijdens ons uitje naar de bioscoop, maar helaas was dit niet het geval.

Kinderen ontwijken

In de maanden erna probeerde ik Bas in de twee weekenden per maand dat zijn dochters bij hem waren, niet te storen. Dat het ook uit eigenbelang was, vertelde ik hem maar niet. Ik had gewoon geen zin in hun verwende gedrag inclusief gedram en gekrijs. Als Bas vroeg of ik mee ging naar het zwembad of de dierentuin, dan verzon ik bijna altijd een smoesje. Ik wilde de twee meisjes zoveel mogelijk ontwijken.

Samenwonen

Na een relatie van een jaar stelde Bas voor om te gaan samenwonen. Het leek me heerlijk om hem iedere dag te zien en om me heen te hebben. Ik moest alleen niet aan de weekenden met zijn dochters denken. Hoe ging ik dat doen? Ze zouden dan om de week een lang weekend bij Bas en mij zijn. Ondanks dat ik daar helemaal geen zin in had, besloot ik toch om met Bas te gaan samenwonen. Hij was namelijk echt de man van mijn dromen.

Nare stiefmoeder

Ik heb het echt geprobeerd, maar het is me de afgelopen maanden niet gelukt om echt aardig tegen Bas zijn dochters te doen. Tijdens hun logeerweekenden ben ik altijd een nare stiefmoeder. Ik wil zo niet zijn, maar ik kan me gewoon niet inhouden. Als ze iets aan mij vragen, dan geef ik altijd een snauwerig antwoord. Ook kan ik het niet laten om hun vervelende drammerige stemmen na te doen. Dit doe ik natuurlijk alleen als Bas er niet bij is, want ik wil geen ruzie met hem. Soms zeggen zijn dochters iets tegen hem over mijn gedrag, maar gelukkig gelooft hij ze nooit. Zijn dochters pruim ik niet, maar Bas is en blijft mijn prins op het witte paard.”

Moeder Paula: ‘Hij kon me zó kwetsen dat ik hem alleen nog maar terug wilde pakken’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.