Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Nieuws 8 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Lovende woorden voor opa Harm in Vier handen op een buik: ‘Wat een engel’

Het nieuwe seizoen van televisiehit Vier handen op een buik is weer van start. De tweede aflevering, waarin de 20-jarige Nina te zien is, zorgt opnieuw voor veel reacties van kijkers.

In het programma Vier handen op een buik worden tienermoeders tijdens hun zwangerschap gevolgd en begeleid door een bekende Nederlandse moeder. In de tweede aflevering van dit seizoen is dat niemand minder dan Sanne Vogel.

Ongeplande tweeling

Sanne begeleidt de 20-jarige Nina op weg naar haar bevalling. Samen met haar vriend Kevin is ze ongepland in verwachting van een tweeling en ook hebben ze al een zoontje van anderhalf. Een pittige situatie dus, maar toch zijn de baby’s welkom.

“Kevin schrok heel erg”, vertelt Nina aan Sanne. Ze hebben eigenlijk hun handen nog vol aan hun eerste zoon, dus een tweeling stond nog even niet op de planning. “Maar ook zij zijn heel erg welkom”, zegt Nina.

BNNVARA / Skyhigh TV

Opa Harm

Maar waar de kijkers vooral over te spreken zijn is de opa van Nina. Het stel woont namelijk bij opa Harm. “In 2022 kreeg ik corona en ging ik bij opa wonen, die toen ook corona had”, legt Nina uit. Daarna is Nina nooit meer weggegaan en dat vindt opa Harm prima. “Ik ben altijd een vaderfiguur voor Nina geweest”, vertelt hij.

Volgens de kijkers is de opa Harm een engel en een wereldvent.

Therapie

Sanne, die zelf ook moeder is van een tweeling weet als geen ander hoe zwaar dat is. Ze vermoedt daarom dat Nina niet helemaal het achterste van haar tong laat zien.

“Omdat mensen al over haar geoordeeld hebben, over het feit dat ze zo jong een kindje kreeg en daarna ongepland een tweeling kreeg. Dus dat ze zich ook wil vermannen tegenover mensen die een mening hebben, van: ‘Zie je wel, ik kan het wel. Het gaat goed.'”, zegt de actrice.

Tijdens de sessie komen er bij Nina veel emoties los. “Ik had het anders verwacht en dacht eigenlijk: wat is dit? Maar ik vind het toch wel heel fijn”, zegt ze na afloop. Ze besluit zelfs om naar aanleiding hiervan EMDR-therapie te gaan volgen.

Reacties van kijkers

Kijkers zijn vooral verrast door de sterke Nina en onder de indruk van haar doorzettingvermogen.

Vier Handen Op Eén Buik is elke dinsdagavond om 20:25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Shylena (19) in Vier handen op een buik: ‘Ik moest kiezen tussen mijn vriend en de baby’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.