Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 16 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Opgebiecht… Ik wil niet meer dat mijn zoon met zijn beste vriend omgaat

In de rubriek Opgebiecht… komt er elke week een moeder of vader aan het woord met iets wat zij willen opbiechten. Of het nou iets is over vroeger, over hun kind of over het ouderschap. Deze ouders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is dat ze iets willen opbiechten.

Deze week spreken we met Angela (43). Angela wil eigenlijk dat haar zoon niet meer met zijn beste vriend omgaat. 

Elke dag uurtje gamen

“Mijn zoon Samuel (11) is al jaren bevriend met Rick. Ze kennen elkaar van school. Rick was vroeger een leuke jongen, maar het laatste jaar is dat veranderd. Rick is namelijk nogal verslaafd geworden aan zijn Nintendo Switch, Playstation en iPad en hij trekt mijn zoon daarin mee. 

Mijn zoon mag elke dag een uurtje gamen, meer wil ik gewoon niet. Het is nergens goed voor. Elke keer als mijn zoon bij zijn beste vriend Rick speelt, dan weet ik dat hij daar non-stop zit te gamen. Het boeit zijn moeder niet hoeveel hij speelt. Sterker nog, ze moedigt hem aan. Als ik haar app of ze hem naar huis kan sturen, dan is het: ‘Ja, hij komt zo, ze moeten nu nog even wat opdrachten afmaken in het spel, want anders verliest Rick levens en dat wil ik niet.’ 

Moeder grijpt niet in 

Overal waar hij mee naartoe gaat, neemt zij zijn Nintendo Switch voor hem mee. Is de Nintendo Switch op? Dan heeft hij nog een iPad als ‘back-up’. Als hij maar kan gamen, dan is het goed. Kan dat niet, dan wordt hij boos en agressief. Daaraan alleen al kun je zien dat hij verslaafd is. 

Slechte invloed

Doordat Samuel veel met Rick omgaat merk ik dus dat hij zijn gedrag overneemt. Hij wil ook gamen, wil dezelfde games en wordt boos als we die games niet voor hem kopen. Ik vind het helemaal niets, zo hebben wij hem niet opgevoed. Ik wil dat hij buiten speelt, lekker sport en sociaal is en ik vind het maar niets dat hij alleen maar op zo’n schermpje wil kijken. 

Niet meer met beste vriend omgaan

Het liefst zou ik hebben dat Samuel niet meer met zijn beste vriend omgaat. Ik weet zeker dat dat veel beter voor hem zou zijn. Niet alleen voor zijn gedrag, maar ook voor de sfeer binnen ons gezin. Hopelijk ziet hij binnenkort zelf in dat al dat gamen hem helemaal niets brengt en Rick eigenlijk ook niet.”

Opgebiecht… ‘Ik vind het vriendje van mijn dochter maar niets’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.