Merel Schut
Merel Schut Vrije Tijd 29 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Tips voor een (vervroegd) oud en nieuw-feestje met kinderen

Oud en nieuw nadert en misschien vraag jij je ook nog af of je kids wel tot 00.00 uur wakker kunnen blijven. Je kunt natuurlijk ook al wat eerder op de dag feestelijk aftellen met je kinderen. Tips voor spelletjes en activiteiten voor je kinderen tijdens een (vervroegd) nieuwjaarsfeestje.

Vervroeg de viering van oud en nieuw

Gelukkig is het in deze wintermaand al vroeg donker en hoef je echt niet tot in de late uurtjes te wachten met dit alternatieve feestje. Prik van te voren samen met je partner een tijdstip en tel af naar de jaarwisseling met z’n allen. Misschien markeren jullie 20.00 uur al tot het moment om te proosten met kinderchampagne en oliebollen?

Aftellen tot jaarwisseling met cadeautjes

Een manier om met je kinderen af te tellen naar een nieuw jaar, is om elk uur een klein cadeautje te geven waar een spelletje bij hoort. Schrijf op ieder pakje het tijdstip. Ideeën voor kleinigheidjes: kinderchampagne, feesthoedjes, knutselwerkjes/pen en papier om goede voornemens op te schrijven of een simpel kaartspelletje.

Bak een taart in de vorm van een klok

Een manier om het aftellen naar de jaarwisseling te tastbaar te maken voor de kids, is het bakken van een taart die een klok voorstelt. Dat klinkt ingewikkeld maar je kunt het versimpelen door cupcakes te bakken en deze in een cirkel te leggen. Je kunt elke cupcake markeren met een cijfer. Elk uur kunnen de kids de klok verzetten.

Ballonnen met confetti

Het is feestelijk om ballonnen te vullen met confetti en de kleintjes elk uur een ballon te laten doorprikken. Als je nog een manier zoekt om de kinderen bezig te houden de komende uurtjes, kun je papiertjes met opdrachten of spelletjes in de ballon doen. Denk bijvoorbeeld aan een speurtocht door het huis, limericks of gedichtjes.

Een tijdcapsule maken

Tikken de uurtjes langzaam weg? Zet de kinderen aan het knutselen. Een symbolisch idee om afscheid te nemen van 2019, is het maken van een tijdcapsule. Geef elk kind een oude schoenendoos en laat ze deze vullen met spulletjes of knutselwerkjes die het afgelopen jaar markeren. Dat kunnen foto’s zijn maar ook een handafdruk of een zelfgeschreven verslagje. Je kunt de kids ook wat vragen geven, die zij schriftelijk kunnen beantwoorden. Hoe leuk is het om volgend jaar met zijn allen deze herinneringen op te duikelen tijdens oud en nieuw?

Spelletjes of grote legpuzzel

Uren tikken gedachteloos voorbij als het gezin over een legpuzzel gebogen is. Kies voor een flinke puzzel en kieper de inhoud over de eettafel. Wie vindt dat ene puzzelstukje na minutenlang turen? Wedden dat het ineens tijd is om af te tellen en te proosten op de jaarwisselling?

‘Kerst met Ballen’ is ook leuk een leuk spelletje voor kinderen tijdens oud en nieuw. Dit bestaat uit dertig kleine spelletjes die een leuke bezigheid vormen in de kerstvakantie. De kartonnen kerstballen kun je in de kerstboom hangen en bevatten elk een activiteit of spelletje voor kinderen. Andere leuke spelletjes voor een lange avond zijn natuurlijk Triviant of Monopoly.

Geen knalvuurwerk maar wel een knalfuif

Geen fan van vuurwerk? Geef je kids glow in the dark sticks of kleine sterretjes om de jaarwisseling in te luiden. Zo creëer je toch een beetje de sfeer van een knalfuif. Vergeet natuurlijk ook de oliebollen niet.

https://www.jmouders.nl/leven-zonder-man-geen-probleem/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mother

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.