Culy
Culy Eten en Voeding 28 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Bakken met kids: vrolijke paaskoekjes met chocolade paaseitjes

De maanden voor Pasen snacken we continu chocolade paaseitjes op de redactie. Hierdoor hebben we onderhand een aardige voorraad aan paaseitjes. Wist je dat je daarmee ook paaskoekjes kunt maken? Kijk maar eens naar deze vrolijke koekjes met paaseieren!

Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 13 minuten

Ingrediënten

Voor 12 grote koeken:

  • 120 gram ongezouten boter
  • 110 gram suiker
  • 110 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 ei
  • 180 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel baksoda
  • 1/4 theelepel zout
  • 50 gram dragee paaseitjes, grof gehakt
  • 24-36 hele dragee paaseitjes (afhankelijk van de grootte)

We gebruikten hier mini dragee paaseitjes, maar je kunt alle soorten paaseieren gebruiken voor deze paaskoekjes. Wil je weten welke chocolade paaseieren door de redactie verkozen zijn tot de allerbeste? Bekijk dan eens deze Culy-test van de lekkerste chocolade paaseitjes. Die hebben we trouwens ook gedaan met de paaseitjes in (gekke) smaken van Jamin, denk aan pizza en bubble tea! Zo krijg je pas toffe koekjes met paaseitjes.

Zelf paaskoekjes maken (koekjes met paaseieren)

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Begin met het smelten van de boter in een pannetje of magnetron.
  3. Giet de gesmolten boter in een kom en zet opzij om 10 minuten af te laten koelen.
  4. Voeg de suiker en de lichtbruine basterdsuiker toe aan de gesmolten boter. Mix goed met elkaar met een mixer. Doe daarna het ei en het vanille-extract erbij en mix opnieuw.
  5. Mix de bloembaksoda, het bakpoeder en zout in een aparte kom. Doe vervolgens bij de rest en meng voorzichtig met een spatel.
  6. Doe de gehakte paaseieren erbij. Mix opnieuw met een spatel.
  7. Zet het deeg minimaal 1 uur in de koelkast, hierdoor lopen de koekjes niet te veel uit tijdens het bakken.
  8. Verdeel het koekjesdeeg in 10 gelijke ballen. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk er extra hele paaseieren in.
  9. Bak de paaskoekjes in 13 minuten gaar, of totdat ze goudbruin van kleur zijn. Laat de koekjes eerst 10 minuten rusten op het bakblik voordat je ze verplaatst naar een koelrek, zodat ze hun vorm behouden.
  10. Laat de koekjes met paaseieren vervolgens minimaal 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur, zodat ze iets steviger zijn, maar de chocolade nog zacht is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.