Stijn Kuster
Stijn Kuster Vakantie 26 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze zomer of mei op vakantie? Vermijd deze 4 peperdure tolwegen

Autorijden is duur. Toch kan op vakantie gaan met je eigen auto een stuk goedkoper zijn dan vliegen of met de trein. Tenminste, als je deze vier tolwegen mijdt. Ze zijn namelijk duur om overheen te rijden.

Welke van deze vier wegen je ook betreedt, in geen van de gevallen zie je daglicht. Het zijn namelijk allemaal tunnels.

Dit zijn de vier duurste tunnels van Europa

Voor het lijstje dure tolwegen hebben we besloten enkel Europese wegen uit te lichten. Een klein deel van de Nederlanders zal immers met zijn auto buiten ons continent gaan.

1. Eurotunnel (duurste tolweg)

De duurste tolweg van Europa is de Kanaaltunnel. Deze tunnel is meer dan 50 kilometer lang en verbindt Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk. De tunnel is in gebruik sinds mei 1994.

De Eurotunnel is niet zonder reden duur. Voor de oversteek moet je je auto op de trein zetten. Hierdoor bespaar je dus wel benzinekosten, al zal dit niet genoeg zijn om een enkele reis van 127 euro te compenseren.

2. Sontbrug (Øresundsbron)

Voor de op-een-na-duurste tolweg van Europa reizen we af naar Denemarken of Zweden. De Sontbrug-tunnel verbindt namelijk de twee landen. De brug gaan niet alleen over water, je rijdt ook deels op het kunstmatig aangelegde eiland Peberholm, dat speciaal voor de brug gemaakt is.

De totale verbinding is zo’n 16 kilometer lang. Voor een enkeltje met de auto betaal je online 440.00 Deense kronen (iets meer dan 59 euro).

3. Mont Blanctunnel

Voor de derde dure tolweg in het lijstje zijn we in het land van de tolwegen: Frankrijk. Om precies te zijn de Mont Blanctunnel. De 11,6 kilometer lange tolweg gaat door het gebergte.

Voor een enkeltje betaal je aan de Italiaanse kant 52,30 euro. Aan de Franse kant betaal je 51.50 euro.

4. Fréjustunnel

De laatste dure tolweg verbindt ook Frankrijk en Italië met elkaar. Rijd je van Italië richting Frankrijk, dan betaal je ook hier 52,30 euro. De Franse prijs bij de Fréjustunnel is tevens even duur als bij de Mont Blanctunnel: 51,50 euro.

Autovisie Fotoreportage | Sardinië met Aston Martin DBX707

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.