Gina Koninkx
Gina Koninkx Puber 2 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

7 redenen waarom het zo fantastisch is om een puberdochter in huis te hebben

Hoewel ze soms het bloed onder je nagels vandaan haalt (en jij ongetwijfeld bij haar) is en blijft het je lieve dochter. De puberteit is enorm pittig en heeft bij veel kids veel invloed op hun gedrag – helaas vooral hun humeur. Toch is een puberdochter in huis hebben werkelijk fantastisch.

Het is zonder twijfel een pittige periode voor iedereen in het gezin, jij en je partner zitten tijdens de puberteit van jullie dochter écht wel eens met jullie handen in het haar.

Een puberdochter hebben is fijn

Toch is het heerlijk om een puberdochter in huis te hebben en wel om de volgende redenen.

1. Jullie vormen een frontje

Hoewel ze soms de meest kwetsende woorden naar je hoofd slingert, is ze er ook op de momenten dat iemand naast je nodig hebt. Vooral als het jij versus je partner en broers (de per se om 19:00 uur Studio Sport willen kijken) is. Je puberdochter en jij kunnen op die momenten toch nog steeds een lekker frontje vormen.

2. Geen gebrek aan make-up en skincare

Als je zelf door je make-up remover heen bent of vergeten bent nieuwe watjes te kopen, heb je altijd de make-up en skincare la van je dochter nog. Eerlijk toegegeven, niet altijd handig om dit tegen haar te zeggen. Alsof ze nog nooit jouw make-upjes heeft gebruikt…

3. Ze heeft je nodig

Hoewel ze je soms met vuurspuwende ogen aan kan kijken, heeft ze je heel hard nodig. En wat is nou (onder andere) zo fijn aan het ouderschap? Er voor je kids kunnen zijn.

4. Je kunt TikTok-videos met haar maken

Zij moet het ook maar willen, maar toch. Nu kun je eindelijk laten zien wat voor coole moeder jij wel niet bent. Stiekem vindt ze het hartstikke vet.

5. Ze is er ook voor jou

Je zal het misschien niet altijd merken maar je puberdochter is er ook voor jou. Je kids zijn hetgeen waar je gelukkig van wordt en haar om je heen hebben geeft je een waanzinnig goed gevoel. Je wil nog heel lang niet denken aan een uitgevlogen nestje *error*.

6. Een uitgebreidere kledingkast

Ook dit is beter om niet altijd tegen haar te zeggen, maar er hangen verdomd hippe kledingstukken in haar kast. Als ze de deur uit is, wandel jij wel eens stiekem met haar sjaal om naar de supermarkt.

7. Ze houdt van dezelfde muziek (jouw guilty pleasures)

Al die TikTok-deuntjes irritant? Helemaal niet eigenlijk. Jij voegt ze zondere enige gêne toe aan jouw afspeellijst op Spotify. Het leuke van dat alles? Zij houdt van dezelfde muziek en jullie kunnen er samen heerlijk op losgaan. Goals!

Advies van de redactie: ‘Ik ben een alleenstaande moeder van een puberdochter met ADHD, hoe vind ik tijd voor mezelf?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.