Laura Saija
Laura Saija Persoonlijke verhalen 1 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Danielle (39): ‘Ze denken dat ik een relaxte moeder ben, maar ik slik oxazepam’

Danielle (39) lijkt in alle opzichten een relaxte moeder. Ze wordt zelfs regelmatig supermoeder genoemd. Ze wil die reputatie graag hooghouden, maar het wordt haar allemaal te veel. “Ik slik af en toe een oxazepam om als het me teveel wordt”, vertelt ze.

“Ik was altijd al de moeder die alles onder controle had. Toen Luca (9) en Emma (7) nog in de kleuterklassen zaten, nam ik veel taken op me. Ik was niet alleen klassenmoeder, ik bood mezelf ook altijd aan als rijmoeder en luizenmoeder.

Relaxte moeder

Dat terwijl ik een parttime baan had. Ik redde het prima, maar ik was wel altijd in de weer. Na school kwamen er ook veel kinderen over de vloer en reed ik de kinderen naar muziek- en zwemles. Ik kreeg altijd complimenten, andere moeders noemden mij een relaxte moeder.

Volgens mijn vriendinnen en andere moeders op het schoolplein kwam ik altijd heel relaxt over, terwijl ik zoveel deed. Ik werd soms zelfs supermoeder genoemd. Dit was goed voor mijn zelfvertrouwen, ik begon me ook echt een supermoeder te voelen.

Reputatie

Ik moest mijn reputatie wel hoog houden. Ook als ik eens geen zin of tijd had in schoolactiviteiten, meldde ik me toch aan. Ik begon me te gedragen als een supermoeder, ook als ik er geen puf voor had.

Een aantal maanden geleden begon het me op te breken, maar dat liet ik niet merken aan de buitenwereld. Ik was immers de relaxte moeder waar iedereen naar opkeek. Het werd zo erg, dat ik depressieve gevoelens begon te krijgen.

Paniek

Nog steeds was ik als klassenmoeder het aanspreekpunt voor alles, maar elke keer als ik weer iets moest doen, bekroop het gevoel van paniek mij. De angstaanvallen kwamen steeds regelmatiger voor, maar toch wilde ik mijn taken niet neerleggen.

Ik ben naar de huisarts gegaan en van haar kreeg ik tijdelijk oxazepam voorgeschreven om mijn angsten te onderdrukken en weer te kunnen ontspannen. Ik moest wel een afspraak maken bij de praktijkondersteuner van de GGZ om aan mijn problemen te werken.

Oxazepam

Helaas is de wachttijd meer dan drie maanden en tot die tijd slik ik dus af en toe een oxazepam om als het me teveel wordt. Ik word er ontspannen van en kan er weer tegenaan. Ik krijg steeds vaker weer complimenten dat ik zo’n relaxte moeder ben. Wat ze dus niet weten is dat ik daarvoor medicijnen slik.”

Zo word je een relaxte(re) moeder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.