Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Nieuws 3 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Schokkend! Russische kinderen die protesteren tegen oorlog door politie gearresteerd

Dat veel mensen die in Rusland demonstreren tegen de oorlog worden opgepakt had je misschien al wel vernomen. Maar nu heeft de Russische politie zelfs kinderen opgepakt omdat zij zich uitspraken tegen de oorlog in Oekraïne. De kinderen wilden namelijk bloemen leggen bij de Oekraïense ambassade als protest tegen de oorlog, maar werden daarbij gearresteerd.

De kinderen, die tussen de zeven en elf jaar oud zijn, hielden bordjes vast met daarop ‘geen oorlog’. Aleksandra Archipova, antropologe aan de Russische Presidentiële Academie voor Nationale Economie en Overheidsadministratie, plaatste foto’s van de kinderen op Facebook waarna de post viraal ging.

Kinderen gearresteerd met bloemen

Op de foto’s zie je de kinderen terwijl zij worden vastgehouden op het politiebureau. Daarbij zie je ook de door hen getekende protestposters en de bloemen die zij mee hadden genomen.

De kinderen werden samen met hun moeders meegenomen en in een cel vast gehouden. Volgens Archipova werden ook de telefoons van de moeders afgenomen en schreeuwden de bewakers tegen hen. Ze zeiden onder andere dat ze de kinderen moesten onderbrengen bij de kinderbescherming, waardoor ze hun rechten als ouder zouden verliezen.

Kinderen weer vrijgelaten

Inmiddels zijn de kinderen en hun moeders gelukkig weer vrijgelaten, maar daarmee is het verhaal nog niet ten einde. Want binnenkort moeten de kinderen en hun moeders verschijnen voor de rechter.

Hoe praat je met je kind over oorlog? Een orthopedagoog geeft tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.