Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Nieuws 9 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Saaiste klaslokaal van Nederland-verkiezing: win een groene metamorfose!

Is het klaslokaal van jou of je kind grijs, saai en ongezellig? Geef je dan op voor de Saaiste klaslokaal van Nederland-verkiezing van J/M Ouders en IVN Natuureducatie! Het allersaaiste klaslokaal van Nederland wint namelijk een groene metamorfose. Dit klaslokaal wordt met een binnenbos omgetoverd tot het groenste klaslokaal van Nederland.

Contact met de natuur maakt kinderen creatiever, gezonder en socialer en het heeft een positieve invloed op de concentratie en de leerprestaties. Toch zijn veel klaslokalen in Nederland grijs en saai en daar willen wij verandering in brengen.

Saaiste klaslokaal van Nederland-verkiezing

Planten in de klas verbeteren de luchtkwaliteit, de leerprestaties en de waardering van leerlingen voor het leslokaal. Niet onbelangrijk, aangezien kinderen gemiddeld 40 procent van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen. Daarom vinden wij van J/M Ouders het belangrijk dat klassen in Nederland groener worden.

Om daar aandacht voor te vragen organiseren we de Saaiste klaslokaal van Nederland-verkiezing. Ouders, kinderen, scholen en leerkrachten kunnen hun klaslokaal via onderstaand formulier opgeven tot en met dinsdag 31 januari 2023. Voeg vooral foto’s en een originele motivatie toe waarom jouw klaslokaal moet winnen.

Van 1 februari tot en met zondag 19 februari 2023 kan er vervolgens worden gestemd op de genomineerde klaslokalen. Het winnende lokaal wint een groene metamorfose met een binnenbos van IVN Natuureducatie.

Waarom een groen klaslokaal?

Met het binnenbos wordt het leslokaal vol gezet met duurzaam gekweekte kamerplanten. Naast dat het er natuurlijk veel gezelliger uitziet, heeft een groen klaslokaal nog andere voordelen. Zo zorgt het voor:

  • Betere luchtkwaliteit in het lokaal.
  • Minder geluidshinder (planten absorberen geluid) en dus betere concentratie en orde in de klas.
  • Een beter leerklimaat. Onderzoek bewijst: kijken naar groen herstelt de aandacht.
  • Groen geeft energie en werkt stress-verlagend.
  • Kinderen leren planten herkennen en verzorgen. Door het verzorgen van een eigen plant bouwen ze spelenderwijs een band op met de natuur.

Klik hieronder op voeg een foto toe, om je aanmelding voor de verkiezing te starten! Doe dit uiterlijk 31 januari 2023.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.