Janneke Juffermans
Janneke Juffermans Hobby en sport 27 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

5 leuke games om samen met je kind te spelen

Gamen is onlosmakelijk verbonden met de jeugd, toch? Think again! Ook onder volwassenen is gamen enorm populair. Misschien dus tijd om je eens te verdiepen in de virtuele wereld van je kids en samen achter de spelcomputer te kruipen. Maar waar te beginnen? Wij zetten vijf leuke games op een rij om samen te gamen!

Praat jouw kind je de hele dag de oren van het hoofd over de nieuwste games en heb je geen idee waar het over gaat? Dan wordt het hoog tijd om eens in de wereld van gaming te duiken. Niet alleen omdat je dan je kind beter begrijpt, ook omdat samen gamen heel gezellig is en goed voor de ouder-kind band.

Games om samen met je kind te spelen

Niet iedere game is geschikt om samen te spelen, bovendien wil je als ouder misschien eerst met een makkelijke game beginnen. Deze vijf games zijn daarvoor perfect!

Just Dance

Een game waarvoor je eigenlijk niet hoeft te “gamen”. Dat is Just Dance. Bij dit spel, dat beschikbaar is voor de meeste populaire spelcomputers, dans je tegen elkaar op bekende nummers, wie heeft de beste moves? Gezellig wat tijd doorbrengen met je kind en je verbrandt tegelijkertijd ook nog wat calorieën. Win-win, toch?

FIFA

Voetbal is voor alle leeftijden. Dus waarom niet een keertje een poging wagen op de spelcomputer? FIFA is een spel dat al jarenlang populair is onder kinderen. Toegegeven, je moet misschien een poosje oefenen om je kind te kunnen verslaan, maar heel ingewikkeld is het spel echt niet. Bovendien is het een spel zonder geweld, wat veel ouders ook kunnen waarderen.

Mario Kart

Nog zo’n klassieker. Bij Mario Kart race je in een voertuig tegen je kind (en andere virtuele racers) in een strijd om de eerste plek. Het spel is niet moeilijk, hoewel je het sturen even onder de knie moet krijgen. Als je het eenmaal door hebt werkt het gegarandeerd verslavend.

Nintendo Labo

Niet alleen op de spelcomputer bezig zijn, maar ook daarnaast samen knutselen. Dat kan met Nintendo Labo. Dit spel vereist dat je eerst (samen) een bouwpakket van karton in elkaar zet. Vervolgens kun je dat bouwpakket “tot leven brengen” en hiermee op de Nintendo Switch een spel spelen. De spellen variëren van vissen tot het spelen van muziek op een piano.

Overcooked

Koken, dat is iets waar volwassenen normaal gesproken beter zijn dan kinderen, toch? Nou tijd om te kijken of dat in de digitale wereld ook zo is. Bij Overcooked is het de bedoeling om zoveel mogelijk gerechten op de juiste manier te bereiden door ingrediënten in stukjes te snijden en het in de juiste pan te gooien. Dat klinkt makkelijker dan het is, dus even oefenen zal nodig zijn, maar voor je het weet heb je het in de vingers.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.