Gina Koninkx
Gina Koninkx School 12 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze 5 dingen denken we allemaal écht als we de nieuwe schoolfoto’s van onze kids zien

Het blijft elk jaar weer een verrassing hoe de nieuwe schoolfoto’s van je kind eruit komen te zien. Jij doet er in ieder geval alles aan ze mooi aangekleed en schoon op school te krijgen. Wat de fotograaf er uiteindelijk van maakt is een tweede.

Nieuwe schoolfoto’s van je kind

Het is over het algemeen geen plaatje om toe te voegen aan het portfolio van je kinderen. Herken jij deze dingen ook altijd op de schoolfoto’s van je kids?

1. Je kind heeft (wederom) geen natuurlijke lach

Niet alle kinderen weten al hoe ze het best kunnen smizen (lachen met je ogen en niet met je mond) en dat resulteert in de grappigste foto’s ooit. Je kind heeft verre van een natuurlijke lach op de foto en dat is eigenlijk best hilarisch. Ach, opa en oma zijn er blij mee.

2. Waar komen die vlekken op die mooie nieuwe kleding vandaan?

Je zorgde er voor dat je kids ‘s ochtends pico bello de deur uit gingen. Toch hebben ze het op wonderbaarlijke wijze toch weer voor elkaar gekregen te knoeien. Nét zichtbaar op de foto natuurlijk. Het zal ook eens niet.

LEES OOK: Say cheese! 22 tips voor het schieten van de mooiste foto’s van je kind

3. ‘The evil look’

In elke klas vind je wel een paar en je pikt ze er zo tussenuit op de klassenfoto: de kinderen met een evil look. Het is te hopen dat ze die blik op enig moment wel afleren op de foto.

4. Je kind kijkt nooit met open ogen

Je legt elk jaar weer een paar tientjes neer voor de schoolfoto’s van je kinderen. En élk jaar krijgen zij het op hun beurt weer voor elkaar duf te kijken. Gesloten ogen of semi-gesloten ogen, open zijn ze in ieder geval nooit.

5. Bovenal: jij hebt het mooiste kind van allemaal

Dat allemaal meegenomen ben jij er na het zien van de nieuwe schoolfoto’s in ieder geval nog steeds van overtuigd dat jij het allermooiste kind hebt van allemaal. Ahhh, smelt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.