Gina Koninkx
Gina Koninkx Puber 17 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

6 meubels die niet mogen ontbreken in de slaapkamer van je puber

De slaapkamer van je puber is een belangrijke plek voor ze. In deze fase zonderen de meeste kinderen zich wat meer af van jullie (au) en trekken ze zich het liefst terug op hun slaapkamer. Die ruimte is dus meer dan hun slaapplek en fungeert ook als studieruimte en chill-hok. Wel zo lekker als je de inrichting daar dus op kan aanpassen.

Is de slaapkamer van je puber toe aan een grondige make-over? Dan mogen deze meubels niet ontbreken.

Dit mag niet ontbreken in de slaapkamer van je tiener

Ze zijn je eeuwig dankbaar.

1. Een comfortabel bed

Goede nachtrust is belangrijk, zeker nu er zoveel gebeurt in dat lijf van je puberzoon of -dochter. Zorg er daarom voor dat ze een comfortabel bed hebben en een minstens zo’n comfortabel matras met kussens. Deze kunnen ze natuurlijk weer goed gebruiken als ze op kamers gaan. Winnen.

2. Een goed bureau

Omdat je puber ook moet kunnen studeren, is het wel zo fijn om een bureau in de slaapkamer te zetten. Zorg ervoor dat dit bureau voldoende ruimte biedt en dat je kind ergonomisch verantwoord kan zitten. Een goede bureaustoel is daarom ook een must.

3. Boekenkast

Zet een degelijke boekenkast op de kamer waar ze al hun schoolboeken en gewone boeken op een overzichtelijke manier in kwijt kunnen. Zo blijven ze niet rondslingeren op het bureau of naast het bed.

4. Kledingkast met voldoende ruimte

Elke ouder kent het beeld van de slaapkamer van hun puber waar wel een bom ontploft lijkt te zijn. Die troep tegengaan? Schaf een kledingkast aan die voldoende ruimte biedt voor al hun kleding. Scheelt zo’n enorme hoop kleding op de stoel en op de grond.

5. Een ‘geheime’ kast

Ook jij had geheimen als puber en het was wel zo fijn dat je die geheimen lekker voor jezelf kon houden. Zo bewaarde je je dagboek zeer waarschijnlijk onder je bed en briefjes met teksten die je ouders écht niet mochten vinden achter een stapel t-shirts (little did you know). Zet daarom voor je puber een extra kastje op de slaapkamer waar ze lekker hun eigen ding mee mogen doen.

6. Chille stoel of bank

Omdat je puber zich ongetwijfeld wat vaker wil terugtrekken, is het wel zo fijn als hij of zij lekker kan chillen. Chillen blijkt ook nog eens één van de favoriete activiteiten van pubers te zijn. Om te voorkomen dat ze de hele dag op hun bed hangen (met schoenen op het beddengoed, ieks!) is het wel zo prettig als er een lekkere chillstoel of zelfs een bankje in hun slaapkamer staat. Daar doe je ze een groot plezier mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.