Laurien Bleeker
Laurien Bleeker School 21 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Met deze tips komen jullie snel weer in het schoolritme

De zomervakantie is weer voorbij en dat betekent dat de ochtend routines weer beginnen, wekkers moeten worden gezet en jullie moeten op tijd de deur uit om iedereen op school af te zetten.

Een heel gedoe weer na die relaxte zomervakantie en dat zal echt wel weer even wennen zijn.

Schoolritme

Met deze tips komen jullie in ieder geval weer snel in het schoolritme.

1. Een normaal slaapritme

Lagen je kinderen tijdens de zomervakantie soms om tien uur nog niet in bed, dan zal het even aanpassen zijn als ze nu om acht uur erin moeten liggen. Sommige kinderen moeten hier best even aan wennen, dus start op tijd weer met het normale slaapritme door je kinderen steeds weer wat vroeger naar bed te brengen. En probeer, hoe lastig ook die laatste dagen, ook alvast weer een wekker te zetten om te wennen aan het ritme.

2. Plan niet zoveel die eerste weken

De eerste weken weer naar school kunnen best pittig zijn voor je kindje. Helemaal als ze opeens een stuk meer moeten leren in de klas. Probeer daarom om de schooldagen heen niet zo veel te plannen die eerste weken. Aan het einde van de middag en in het weekend hebben je kinderen (en jij niet te vergeten) dan even tijd om weer tot rust te komen en te wennen aan het schoolritme.

3. Loop de ochtend routine even door

Voordat iedereen als een kip zonder kop rond rent in de ochtend op zoek naar schoenen, rugzakken, broodtrommels en schone sokken: neem de ochtend routine door. Of hang een schema op om te laten zien wat je van je kinderen verwacht. Van opstaan tot de deur uit gaan.

4. Check, check, dubbelcheck

Om dit dus zoektocht naar schone sokken in de ochtend de voorkomen check je de week voordat school weer begint alle spullen van de kids. Ligt er schoon ondergoed in de la? Heeft je kind nog een broodtrommel en een rugzak om die in mee te nemen? Leg het alvast klaar zodat de ochtend routine zonder stress verloopt en je snel je ritme terug vindt.

5. Zorg voor een makkelijk weekmenu

Stel de eerste week een makkelijk menu samen om in de avonden klaar te maken. Sta je niet moeilijk te doen na een schooldag en kom je snel weer in het ritme.

https://www.jmouders.nl/weer-naar-school-stress-verminderen-bij-je-kind-deel-1/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.