Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Vrije Tijd 5 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Enorm populair onder kinderen: vanaf welke leeftijd mag je kind een Space Scooter?

Je kan er bijna niet meer omheen: de Space Scooter is enorm populair onder kinderen. Waarom is deze step zo gewild en vanaf welke leeftijd kun je je kind er eentje geven? Wij leggen je alles uit wat je moet weten.

Rijdt jouw kind straks ook rondjes door de straat?

Wat is de Space Scooter?

De Space Scooter is een step die je door beweging kan aandrijven. Dat doe je door met beide voeten op de step te staan en het loopvlak heen en weer te bewegen. Door deze bewegingen lijkt het net alsof je in de ruimte stept, waar de step zijn naam dan ook aan te danken heeft. Daarnaast kun je er ook gewoon mee steppen. De step is zowel onder jongens als meisjes erg populair.

Een pluspunt is dat je de step in elkaar kunt klappen, waardoor je hem makkelijk meeneemt als jullie ergens heen gaan. Hij is ook nog eens verstelbaar, zodat je hem kan aanpassen aan je lengte. Ook zit er een derde tandwiel aan, zodat het makkelijker is om over hellingen te rijden en er nog meer rijcomfort is. En geen paniek, er zit een handrem op, dus het is ook nog veilig. Wel wordt aangeraden om bescherming te dragen tijdens het rijden, zoals een helm en knie-, pols- en elleboogbescherming.

Vanaf welke leeftijd verantwoord?

Vanaf welke leeftijd is het verantwoord om je kind een Space Scooter te geven? Er zijn verschillende varianten, we zullen ze hieronder benoemen:

Space Scooter X580 en Space Scooter X590

De X580/X590 varianten zijn geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Dit zijn de ‘normale’ modellen die er als eerste waren, de X590 is wel wat luxer en vernieuwd dan de X580, maar omdat er meer vraag naar was voor kinderen onder de acht jaar, zijn er nog twee varianten bijgekomen.

Space Scooter Junior X360

De Space Scooter Junior X360 is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar en verkrijgbaar in het roze en het blauw. Wel goed om te weten: met de junior variant kan je niet op de gewone manier steppen, zoals dat bij de normale variant wel mogelijk is. De Space Scooter Junior is daarnaast geschikt tot de leeftijd van acht jaar.

Space Scooter X260 Mini

Als laatste heb je ook nog de Space Scooter X260 Mini. Deze variant is geschikt voor peuters met de leeftijd vanaf drie jaar. Omdat je het stuur in hoogte kan verstellen, kunnen kinderen tot ongeveer zes jaar er plezier van hebben. De step heeft voor de veiligheid twee voorwielen en wanneer je kind erop rijdt, verlichten de wielen. Daarnaast kan je de Mini wel als gewone step gebruiken.

Dit zijn de voor- en nadelen van een scooter voor je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.