Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Klaar met rondslingerend speelgoed? Met deze hacks organiseer je jouw speelgoedkast perfect

Als je kinderen hebt verandert je interieur. In het begin is dat nog schattig, een kinderstoel, een box met zo’n leuke mobiel erboven. Maar zodra ze groter worden verandert dat in speelgoed. In plaats van een leuke vaas op de vensterbank staat er bij jou een Duplo bouwwerk, of een bak met speelgoedauto’s. Om nog maar niet te spreken over het rondslingerende speelgoed op de grond en de uitpuilende speelgoedkast. De oplossing? Organiseren!

Legosteentjes over de vloer, poppen waarvan de kleertjes rondslingeren. Spelletjes die gespeeld zijn en niet terug in de doos worden gedaan. Het is leuk al dat speelgoed, maar soms heb je het gevoel dat je de hele dag aan het opruimen bent, voor niets! Want een uur later ziet het er weer precies hetzelfde uit. Hoe voorkom je dat? Met deze handige hacks organiseer jij jouw speelgoed (of eigenlijk dat van je kinderen dus) als een pro. Daar kan Marie nog wat van leren.

Hacks om speelgoed te organiseren

Geloof ons, na het lezen van dit artikel krijg je zin om op te ruimen!

1. Doorzichtige bakken

De eerste en belangrijkste hack. Gebruik doorzichtige bakken om los speelgoed in te doen. Zo hoeven je kinderen niet alles open te trekken opzoek naar de klei, LEGO, of knikkers. Dat is handig en scheelt gegarandeerd een heleboel troep!

2. Gebruik een kast met open vakken

Door een open kast te gebruiken kunnen je kinderen makkelijker zien wat waar staat, bovendien maken de vakken het overzichtelijk en strak. Deze bekende Ikea-kast is bijvoorbeeld ideaal.

3. Heel veel bakjes

Gebruik heel veel bakjes om alle losse kleine spullen te sorteren en organiseren. Het is misschien even een klusje, maar dan heb je ook wat. En als je geluk hebt willen je kinderen je wel helpen met dit klusje.

4. Think outside the box

Gebruik ook eens wat anders dan de standaard opbergboxen. Zoals een leuke glazen vaas of snoeppot voor de potloden, knikkers, of krijtjes. Staat leuker én opgeruimder.

5. Inlegpuzzels

Ken je de horror van inlegpuzzels zonder doos? Die stukjes raken altijd kwijt en slingeren overal. Om nog maar niet te praten over hoe pijnlijk het is als je erop stapt. Daar hebben we ook een handige oplossing voor. Namelijk doorzichtige documentenmappen! De stukjes raken niet meer kwijt, en je kunt ze ook verticaal in de kast zetten!

6. Badspeelgoed

Niet alleen in de woonkamer en slaapkamer(s) ligt speelgoed. Ook in de badkamer! Wil je een keer in bad, ben je eerst tien minuten bezig alle speeltjes eruit te halen. Door mandjes met gaatjes op te hangen kun je het badspeelgoed makkelijk opruimen en droogt het ook nog beter. Win-win.

Met deze 7 hacks zorg je ervoor dat je kind écht gaat tandenpoetsen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.