Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Persoonlijke verhalen 4 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Stef gaat met zijn gezin naar een naturistencamping: ‘Spannend, met tienerdochters’

Stef (44) is als kind vaak naar een naturistencamping gegaan. Nu hij zelf volwassen is, wil hij graag deze ervaring samen aan zijn kinderen doorgeven.

“Een naturistencamping was in mijn familie vroeger heel gewoon. Mijn broers en ik vonden het de normaalste zaak van de wereld. Halverwege de middelbare school ben ik echter niet meer mee gegaan. Niet omdat ik het ongemakkelijk vond, maar ik spendeerde de zomer liever met vrienden of mijn toenmalige verkering.

Met het gezin naar de naturistencamping

Nu ik zelf vader ben, heb ik wel even getwijfeld of ik mijn kinderen mee zou nemen. Als vader ben je denk ik gewoon wat voorzichtiger. Ik heb twee prachtige dochters, die beide ingeschreven staan bij een modellenbureau. Dan heb je dus al veel bekijks. Wanneer ik bijvoorbeeld door de stad loop, zie ik de ogen op hun gericht. Ik voel me enorm verantwoordelijk en heb, waarschijnlijk net als alle vaders, de drang om ze te beschermen.

Normaliter ben ik erg streng in mijn regels omtrent hun kleding. Zo wil ik absoluut niet dat ze met van die croptopjes naar school gaan en ook hun spijkerbroeken mogen niet te kort zijn. Het is dus best een omschakeling om opeens met het hele gezin naar een naturistencamping te gaan.

Toch vind ik het leuk om deze ervaring met mijn eigen gezin te delen. De zomers op de naturistencamping waren immers een groot deel van mijn jeugd. Die ervaring wil ik dan ook heel graag meegeven aan mijn dochters.

Vakantieplannen verpest door ruzie

Op een familiefeestje hebben we onlangs onze vakantieplannen met de rest van de familie gedeeld. Ik schrok van de hoeveelheid negativiteit die er toen gedeeld werd. Mijn eigen familie vond dat een naturistencamping geen plek was voor tieners en wij zouden beter moeten weten. Ook kreeg ik te horen dat ik zelf ook niet meer mee ging toen ik de leeftijd van mijn dochters had en nu zou ik ze volgens hen dwingen om mee te gaan.

Daar schrokken mijn partner en ik enorm van en we zijn met ruzie van het feest vertrokken. Mijn dochters hebben die ruzie meegekregen en hun enthousiasme werd daardoor minder. Ik vond het heel zonde dat de vakantie verpest werd door de ongevraagde mening van anderen. Daarbij heb ik mijn kinderen nooit gedwongen om mee te gaan. Onterecht kreeg ik toch het idee dat ik een slechte vader was.

Natuurlijk vind ik het spannend, omdat het de eerste keer is dat ik mijn familie meeneem naar een plek waar ik veel fijne jeugdherinneringen heb, maar ik zou mijn kinderen nooit bewust in een ongezonde situatie plaatsen. Uiteindelijk zijn mijn kinderen ook bijgedraaid en gaat het plan gewoon door. We hebben afgesproken dat we meteen zullen weggaan wanneer mijn kinderen het ongemakkelijk vinden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.