Julia van Buuren
Julia van Buuren Eropuit 29 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Spetter in het water bij deze 6 subtropische zwembaden

Op zoek naar waterpret? In Nederland zijn er genoeg subtropische zwembaden te vinden waar jouw kinderen zich goed kunnen vermaken. Wij zetten de mooiste zwemparadijzen op een rij.

Een uitgebreid recreatief zwembad met warm water en een warme voeltemperatuur wordt ook wel een subtropisch zwembad genoemd.

Dit zijn de leukste subtropische zwembaden

Nederland staat vol met luxe subtropische zwembaden. Of je nou in het noorden, zuiden of midden woont; voor iedereen is er een subtropisch zwembad dat niet al te ver uit de buurt ligt.

1. Aqua Mundo in De Eemhof, Zeewolde (Flevoland)

Dit zwembad ligt in het midden van Nederland en heeft waterattracties voor alle leeftijden. Zo zijn er verschillende glijbanen, wildwaterbanen en is er een speciaal kinder-doe-bad voor de kleintjes. Bovendien kun je er zelfs surfen op een Flow Rider.

2. Tikibad in Duinrell, Wassenaar (Zuid-Holland)

In het Tikibad vind je de langste glijbaan van Nederland, genaamd de Cycloon. Ook is er een wave pool waar je golven kunt voelen en zijn er genoeg waterspeelplekken voor zowel jonge als wat oudere kinderen. Daarnaast is het Tikibad onderdeel van het tractiepark Duinrell, en kun je hier een leuk dagje uit van maken.

3. Aqua Mundo in De Kempervennen, Westerhoven (Noord-Brabant)

In het Brabantse Center Parcs De Kempervennen vind veel attracties. Zo is er een grote wildwaterbaan, een piratenbad en een glijbaan van ruim zestig meter. Maar dat is niet alles, er is zelfs een duikschool en een snorkelbad waar kinderen tropische vissen kunnen bewonderen.

4. Aquafun in Sportiom, ’s Hertogenbosch (Noord-Brabant)

In dit grote zwemparadijs is onder andere een golfslagbad aanwezig en zijn er meerdere glijbanen. Ook is er aan de allerkleinste gedacht; er is namelijk tevens een peuterbad en een waterspeeltuin.

5. Zwembad De Scheg, Deventer (Overijssel)

In Overijssel is zwembad De Scheg zeker het bezoeken waard. Dit subtropisch zwembad bestaat uit meerdere glijbanen, waaronder de 80 meter lange wildwaterbaan de Gletsjer. Daarnaast kunnen kinderen tot en met vijf jaar in Dave’s Schateiland spelen met water en zand.

6. Zwembad De Roompot, Kamperland (Zeeland)

Naast de glijbanen en waterattracties heeft De Roompot ook een groot buitenbad, sauna en een waterspeeltuin voor urenlang plezier.

Dit zijn de leukste campings met waterglijbaan in het buitenland voor het hele gezin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.