Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Ouders 15 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

De leukste thema’s voor de kinderkamer op een rij (met tips!)

De kinderkamer is de leukste kamer van het huis om in te richten, als je het ons vraagt. Zoek je nog inspiratie voor een (nieuwe) kinderkamer, omdat je mini de babykamer nu wel ontgroeid is, of omdat je kind niet echt meer in de Nijntje en Bumba fase zit? Bekijk dan de volgende thema’s voor kinderkamers, mét tips over de inrichting en decoratie.

Je kan een thema voor de kinderkamer zo ver mogelijk doorvoeren als je zelf wilt, maar vaak doen een behang met print en wat accessoires hun werk al prima.

Thema’s voor de kinderkamer

Met de volgende thema’s en tips kan je volop je gang gaan en de kamer van de mini omtoveren tot een waar paradijs.

In het bos

Denk aan natuurlijke tinten verf op de muren, behang met bomenprint en muurstickers in de vorm van bosdieren, zoals een vos, haas, egel en eekhoorn. Maar ga ook een stapje verder door alleen natuurlijke materialen te gebruiken voor de meubels, dus een bed en bureau van hout. In plaats van wandplanken kan je delen van boomstammen tegen de muur hangen en die decoreren met bosdierenknuffels en een nachtlampje in de vorm van een paddenstoel. Maak een grote, stevige tak uit het bos schoon en hang deze aan het plafond met haken en touw: dit is een alternatief kledingrek.

De ruimte

De magische ruimte, die zo ver weg is, haal je dichtbij door de kinderkamer het thema ‘de ruimte’ te geven. Met donkere muren én plafond en glow in the dark sterren creëer je een sterrenhemel waarbij de sterren ’s nachts lichtgeven. Net echt! Als je even online zoekt, vind je ook de mooiste glow in the dark planeten om aan het plafond te hangen. Zoek een lamp in de vorm van een raket en je kind vliegt in zijn dromen zo naar de maan.

Slapen in de jungle

Groene muren passen natuurlijk perfect in een jungle kamer, maar er is ook genoeg behang te vinden dat bij dit thema past. Hang wat pluche dierenkoppen aan de muur en leg een groot (nep) bontkleed of een dierenhuidje op de vloer. En als je de ruimte hebt, hang je twee ringen aan het plafond waar je kleine Tarzan of Jane aan kan zwaaien, net als lianen. Een paar grote planten mogen ook niet ontbreken in de jungle kamer.

De prehistorische kamer

Een dekbed met daarop een enorme T-Rex, een mammoet die zo uit het behang lijkt te komen en een groepje dinosaurussen op bed in de vorm van knuffels: welkom in de prehistorische kamer. Gebruik vooral aardetinten en groen op de muren, of een behang met stoere dino print. Zet zelf met een houten plank en wat dino’s of dieren uit de IJstijd een coole kapstok in elkaar waar je kindje kleding of andere spullen aan kan ophangen. Een paar angstaanjagende posters doen hun werk ook goed in deze kamer.

Diep in de zee

In deze kamer hoef je geen duikbril op, maar je belandt wel in een prachtige onderwaterwereld. Je kan natuurlijk kiezen voor zeegroen of -blauw behang, óf voor natuurlijke tinten op de muren en muurstickers in de vorm van de mooiste zeedieren en onderwaterplanten. Zoek naar een dekbedovertrek met golven en leg er wat onderwaterknuffels op, zoals een kreeft, schildpad of walvis. Tegen de muur hang je een lamp in de vorm van een schelp en op de vloer een kleed in de vorm van zeewier.

De magische kamer

Een kamer vol magie vraagt om magische lichtjes verwerkt in een klamboe boven het bed. Hang er nog een gouden sterrenslinger in en maak het bed op met een heerlijk zacht overtrek. Geef de muur een romantisch behang, met grote bloemen waar zo een paar elfjes uit tevoorschijn lijken te komen. Ook een magisch deurtje tegen de muur kan niet ontbreken: die zijn online in alle vormen en kleuren te vinden. Decoreren doe je met sterren, de maan, edelstenen, unicorns knuffels en regenbogen.

Lees ook:

8 Geniale Ikea hacks voor de kinderkamer

10x De leukste muurschilderingen en behang voor de kinderkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.