Laura Saija
Laura Saija Opvoeden 30 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

6 redenen waarom TikTok de band tussen jou en je kind versterkt

TikTok is een social media app die bij veel kinderen enorm populair is geworden. Het delen van korte video’s met creatieve en vaak ook grappige inhoud heeft TikTok tot een van de meest gebruikte apps gemaakt.

Als ouder is het soms moeilijk om deze sociale media trend bij te houden en de aantrekkingskracht van TikTok op jongeren te begrijpen. Toch is het het proberen waard, zeker als je er een betere band mee op kunt bouwen met je kinderen. Social media is namelijk niet weg te denken bij de jeugd.

6 redenen waarom TikTok de band tussen jou en je kind versterkt

Zes redenen waarom je TikTok kunt gebruiken om een betere band met je kinderen op te bouwen.

1. Gemeenschappelijke interesse delen

Door samen naar TikTok-video’s te kijken en ze te bespreken, krijg je een kijkje in de interesses en belevingswereld van je kinderen. Het is een leuke, laagdrempelige manier om te laten zien dat je geïnteresseerd bent in hun leven. Uiteindelijk kan dit ook de communicatie met je kind bevorderen.

2. Creativiteit stimuleren

TikTok is een app die draait om creativiteit. Kinderen moeten echt creatief zijn en originele ideeën bedenken om succesvol te zijn. Door samen TikTok-video’s te maken, stimuleer je de creativiteit van je kinderen en kun je hen aanmoedigen om nieuwe dingen te proberen.

3. Discussies over social media voeren

Het gebruik van TikTok kan ook een goed begin zijn om te praten over social media. Je kunt praten over de voordelen en de gevaren van sociale media, zoals cyberpesten en online privacy. Het is een goede manier om kinderen bewust te maken van de gevaren en ze te helpen bij het ontwikkelen van verantwoordelijkheidsgevoel en respectvol gedrag online.

4. Quality time

TikTok is een app die veel tijd in beslag kan nemen. Door samen met je kinderen TikTok-video’s te maken, kun je de tijd die je samen doorbrengt vergroten. Het kan een goede manier zijn om quality time door te brengen met je kinderen.

5. Samen dansen

Wie weet heb jij wel verborgen dansmoves in je mars of zing je opeens de sterren van de hemel op TikTok hits. Door met je kind mee te doen aan deze trends kun je nog eens wat leren en ook nog op een leuke manier. Ook heeft dansen een positief effect op de mentale gezondheid. Het brengt je met elkaar in contact en vermindert het gevoel van eenzaamheid.

Samen lachen

Vaak zijn TikTok-video’s grappig bedoel en zit er veel humor in. Door elkaar leuke video’s te laten zien, kun je de band met je kind versterken en zo creeer je ook een positieve sfeer in huis.

TikTok komt met nieuwe functies die het ouders een stuk makkelijker maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.