Lisa van den Akker
Lisa van den Akker School 15 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

5 leuke én makkelijke traktaties voor hippe meisjes

Trakteren, veel moeders krijgen al hoofdpijn als ze eraan denken. De druk om met iets leuks en origineels aan te komen is soms best hoog. Wil jij nu wél iets leuks, maar geen uren fröbelen? Deze vijf traktaties voor hippe meisjes draai je zo in elkaar.

Een leuke traktatie bedenken is best lastig, zeker als je een meisje hebt die niet met iets “saais” wil aankomen. Gelukkig is er Pinterest. Kun je toch iets leukers meegeven dan een zakje chips, zonder er al te veel moeite in te steken.

Traktaties voor hippe meisjes

Deze vijf traktaties maken jouw meisje ongetwijfeld super blij. Die gaat straks trots als een pauw de klas rond.

1. Spekjes lolly

Easy does it, deze spekjes lollys draai je letterlijk zo in elkaar. Koop lange kabelspekken en draai ze op tot een lolly. Steek er een satéprikker of cakepop stokje in en je bent klaar. Eventueel nog versieren met een strikje voor een feestelijk effect.

2. Donut ananassen

Deze “ananassen” zien er wel heel schattig uit. Koop versierde donuts of versier ze zelf met gekleurd glazuur. Knip vervolgens van groen papier “ananasbladeren” uit. Snij een gleufje in de bovenkant en schuif hier een knipsel in. Zo gepiept.

3. Fruitige toverstaf

Ieder meisje wil toch af en toe een fee of prinses zijn? Deze mooie toverstafjes zijn heerlijk, gezond én makkelijk. Steek met een uitsteker sterren uit plakken watermeloen. Rijg wat aarbeien en druiven om en om op een satéprikker en sluit af met de watermeloenster. Simsalabim: een mooie traktatie.

4. Unicorn bakjes

Eentje die iets meer werk vereist, maar met de unicorn rage onder meisjes mag deze niet ontbreken. Versier papierpen bekertjes, bakjes of zakjes met twee ogen, oren, een hoorn en alle glitters, roosjes en stickers die jij maar wilt. Vul het bekertje vervolgens met wat lekkers en je hebt zeker de hipste traktatie van de klas.

5. Spiegeltjes

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Deze spiegels zijn perfect voor echte schoonheidskoninginnen. Plak met gesmolten chocolade een ovaal koekje (dit zijn Liga’s van Albert Heijn huismerk) op een lange vinger. Versier eventueel met leuke suiker bloemen of hartjes.

Lees ook:

  • 5 leuke én makkelijke traktaties voor stoere jongens
  • 8 praktische tips om van een kinderfeestje een succes te maken
  • Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

    Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

    Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.