Laura Saija
Laura Saija Hobby en sport 13 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Transformers moeten kinderen helpen om angsten te overwinnen

Het leven van een kind is niet altijd makkelijk. Onlangs heeft speelgoedfabrikant Hasbro een onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat bijna de helft (43 procent) van de kinderen, in de leeftijd van 5 tot 9 jaar, wekelijks ten minste één spannend moment ervaart en zich angstig voelt.

Dit onderzoek werd gedaan onder kinderen uit Nederland en België. Deze spannende momenten worden voornamelijk veroorzaakt door dromen, het bekijken of lezen van spannende films of boeken, ruzies en pesten.

Transformers voor extra aanmoediging

Om kinderen een steuntje in de rug te geven, introduceert Hasbro de Bravery Boost. De Bravery Boost is een hulplijn die ouders en verzorgers kunnen raadplegen wanneer hun kind wat extra aanmoediging nodig heeft.

Hierbij speelt Bumblebee, een van de meest geliefde Transformers, een persoonlijke rol door kinderen aan te moedigen. De legendarische Transformers staan bekend om hun moed, loyaliteit en teamwork.

Spannend

Er is een aanzienlijk verschil tussen jongens en meisjes als het gaat om het ervaren van spannende momenten. Jongens geven namelijk vaker aan dat ze het spannend vinden om straf te krijgen en om met vreemde mensen te praten dan meisjes.

Voorafgaand aan deze spannende momenten zoeken kinderen vaak steun bij een knuffel (32 procent) of praten ze erover met anderen (26 procent). Het spelen met actiefiguren helpt hen ook om hun gedachten te verzetten.

Actiefiguren

Bijna de helft van de kinderen (46 procent) die met actiefiguren spelen, geeft aan dat dit hen blijer doet voelen. Bovendien zegt 42% van de kinderen zich minder verdrietig te voelen en sterker te worden na het spelen met actiefiguren.

Hulplijn

Ouders kunnen een ‘boost’ opvragen via de Bravery Boost-pagina waarna ze een gepersonaliseerde video, ontwikkeld via kunstmatige intelligentie, van Bumblebee ontvangen die het kind moed inspreekt. Ook kunnen ouders via de Instagrampagina van Pauline Wingelaar, moeder van twee zoons en bekend van Echte Gooische Moeders, kans maken op een levensecht bezoek van Bumblebee.

“Met de Bravery Boost wil Transformers jonge kinderen aanmoedigen om hun angsten te overwinnen. Transformers kunnen daarbij helpen omdat zij symbool staan voor kracht, teamwork en moed. Spannende momenten zijn er altijd, of je kind nu een spreekbeurt moet geven, wordt gepest of gezonde wedstrijdspanning heeft. Actiefiguren kunnen kinderen helpen obstakels en moeilijkheden te trotseren”, zegt Pauline Wingelaar.

Winnen

Bij J/M Ouders geven we een groot Transformers-pakket weg t.w.v. 175 euro. Wil jij kans maken op dit pakket? Reageer dan op Instagram of Facebook en tag ook je anders ouders die dit graag zouden willen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.