Redactie
Redactie Vrije Tijd 17 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze simpele trucjes maken jouw leven als ouder een stuk makkelijker

Bananenvoeten, smeltende ijsjes, gladde sokken of angst voor monsters onder het bed. Met deze simpele maar effectieve trucjes voor ouders is het zo verholpen. Dat we daar niet zelf op zijn gekomen…

Veel ouders lopen tegen dezelfde problemen aan. Gelukkig maar, want zo hoef je zelf niet altijd het wiel uit te vinden. Lees en leer van andere de slimme trucjes van andere ouders.

Handige trucjes voor ouders

You’re welcome!

Magneetbekers

Vind je het irritant dat je kind steeds een nieuwe beker pakt of jij steeds naar de kast moet lopen? Plak er twee magneten op en laat hem z’n beker steeds op bijvoorbeeld de ijskast plakken voor hergebruik.

Tegen plakhandjes

Zo simpel kan het dus zijn, doe een cakevorm onder een waterijsje en het is voorbij met druppelende ijsjes, plakkerige handjes en vlekken.

Slimme armband

Ga je naar het strand of naar een drukke gelegenheid, maak een leuke armband voor je kind en gebruik hierbij kralen die samen jouw telefoonnummer vormen. Niet afwasbaar en ziet er nog leuk uit ook.

Homemade badzitje

In plaats van een badzitje kun je je kleintje ook in een wasmand in bad zetten. Heeft je kind bovendien meer ruimte om te spelen met de badeendjes.

Pizzasnijder

Eet je kind z’n brood graag in stukjes? Gebruik een pizzasnijder. Werkt handiger en sneller dan een mes.

Slimme tekenset

Wil je tekenspullen meenemen voor onderweg? Doe ze in een hard mapje. Zo heb je papier, stiften of potloden bij elkaar en heeft je kind meteen een goede ondergrond om op te tekenen.

Tegen bananenvoeten

Trek je kind z’n schoenen wel eens verkeerd om aan? Knip een grote pleister met een afbeelding doormidden en plak ze zo in de schoenen dat het een eenheid vormt als ze op de juiste manier naast elkaar staan. Zo kan het niet meer misgaan.

Even lachen

Deze werkt vooral goed bij kleine kinderen die steeds maar weer naast de camera kijken. Even lachen naar de rups!

Autostickers

Ben je bang je kinderen uit het oog te verliezen als je bijvoorbeeld de boodschappen in de auto zet? Plak voor elk kind een sticker op de auto en laat ze hun hand hierop leggen tot je klaar bent.

Antislip-sokken

Loopt je kind graag op z’n sokken, maar ben je bang dat hij uitglijdt? Zet met lijm wat stippen op de onderkant en de sokken worden een stuk minder glad.

Badspeelgoedhouder

Speelt je kind graag met speelgoed in bad? Hang een plantenhouder op om het speelgoed te bewaren. Zo kan je kind er makkelijk bij en droogt het speelgoed na afloop zo op.

Ghostbusters

Een van de handigste trucjes voor ouders van kinderen die niet slapen omdat ze bang zijn voor monsters of spoken. Met een zelfgemaakte spokenverdelger (plantenspuit met water) jaag je ze zo weg!

https://www.jmouders.nl/8x-trucs-om-je-kind-te-laten-luisteren/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.