Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 13 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Basisschool perikelen: deze 10 moeders kom je tegen op het schoolplein

Het schoolplein is dé plek waar niet alleen de kids, maar ook moeders elkaar ontmoeten. De één heeft altijd álles voor elkaar, de ander rent rond als een kip zonder kop. Wij zetten tien verschillende schoolplein moeders voor je op een rij.

Het schoolplein, soms kan het voelen alsof je zelf weer even op school zit. Er vormen zich groepjes kletsende moeders en in plaats van gothics en skaters heb je hier klassenmoeders en hippe mama’s.

Moeders op het schoolplein

Grote kans dat jij bij het lezen van deze beschrijvingen meteen een bepaalde moeder voor je ziet. En onder welk type val je zelf eigenlijk?

1. De regeltante

Deze moeder komt meteen naar je toe op het schoolplein en kent iedereen bij naam. Ze wil het liefst iedereen overal bij betrekken. Is er een juf of meester jarig? Deze moeder regelt de cadeaus namens de klas.

2. De warrige moeder

Wanneer de schoolbel gaat, komt deze moeder net aan gerend. Net op tijd en als laatste loopt ze de school binnen. Loop je haar tegen het lijf in de gang, dan is de kans groot dat ze niet meer weet wie je bent. Ook verjaardagen, oudergesprekken en andere informatie ontgaan haar compleet. Deze moeder vergeet ook nog wel eens het fruithapje mee te geven.

3. De supermom

Hoe doet ze het toch? Deze moeder lijkt alles voor elkaar te hebben. Ze is altijd op tijd en vergeet nooit wat. Leuke partner, goede baan, keurige kinderen. Deze vrouw lijkt het allemaal te hebben. De supermom lijkt misschien perfect, maar ook zij heeft vast weleens haar struggles.

4. De oude zeur

Alles is een big deal voor deze moeder. Het is te druk, het is te koud, de juf heeft te weinig tijd voor haar kinderen: er is altijd wel iets. Ze heeft overal een mening over en die steekt ze niet onder stoelen of banken.

5. De knutselmoeder

Macaroni, crêpe-papier, madeliefjes en wc-rollen. Niks is deze moeder te gek. Een idee nodig voor een sinterklaassurprise? De knutselmoeder weet raad. Jouw kinderen komen altijd thuis met de meest bijzondere werkjes wanneer zij heeft geholpen op school.

6. De fashionable mom

Niet alleen een perfecte Instagram feed, maar ook in real life ziet ze er goed uit. Alles wat zij uit de kast trekt matcht met elkaar. Ook de kids van deze goed geklede moeder gaan fashionable door het leven. Inspiratie nodig? Zij weet de leukste merken en winkels te vinden.

7. De fit mom

In haar sportoutfit brengt deze moeder haar kinderen naar school. Klaar om daarna de sportschool in te duiken. Met een healthy sapje in haar ene hand en in haar andere arm een kind, jogt ze het schoolplein op. En dit is nog niet eens haar warming up.

8. De ambitieuze moeder

Kind afleveren op school en meteen door naar kantoor. Dat is wat de ambitieuze moeder doet. Haar carrière is erg belangrijk en dus zie je haar weinig op het schoolplein. Haar kinderen gaan naar de BSO en worden aan het einde van de middag opgehaald door opa en oma.

9. De ervaren moeder

Met vier kinderen kent deze moeder de school van binnen en buiten. Ze weet welke meesters en juffen voor welke klas staan en drinkt regelmatig een kopje koffie met de directeur. Heb je vragen? De ervaren moeder heeft overal een antwoord op en geeft je graag advies.

10. De groene moeder

Deze moeder maakt zelf de babyhapjes van biologische producten die het liefst uit eigen moestuin komen. Gewone luiers zijn ingeruild voor wasbare exemplaren en ze komt natuurlijk altijd op de fiets naar school.

Dit artikel verscheen eerder op Famme.nl

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.