Redactie
Redactie Ouders 15 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

8x het type vriendin dat elke moeder heel graag om zich heen wil hebben

Waar zouden we zijn zonder onze vriendinnen? Om even stoom bij af te blazen of om juist heel hard mee te lachen, bijvoorbeeld.

Geloof ons, deze acht soorten vriendinnen zou elke moeder moeten hebben!

8x vriendinnen die je als moeder heel graag om je heen hebt

En dan het liefst zo vaak mogelijk!

1. De ‘been-there-done-that’ vriendin

Aan deze vriendin heb je wat. Haar kinderen zijn al ouder dus ze kan je precies vertellen waar je kind het beste op zwemles kan, hoe je een luizenplaag aanpakt of hoe het eraan toegaat op de middelbare school. Met een beetje mazzel heeft ze ook nog net als jij een zoon of dochter en krijg je af en toe een tasje leuke kleding waar haar kind toch uitgegroeid is.

3. De vriendin met een klein kindje

Deze vriendin belt jou om raad en vindt het heerlijk om advies van je te krijgen. Wat jou weer een fijn gevoel krijgt, want hierdoor realiseer je je dat je eigenlijk best veel weet over het ouderschap en dat je het helemaal zo slecht niet doet.

3. De kinderloze vriendin

Hoe lekker is het om een hele middag of avond niet over kinderen te praten. Nou oké, ze zal je misschien even vragen hoe het met ze gaat omdat dat zo hoort, maar al snel gaat het over alles behalve opvoeden. En vergeet je heel even dat je moeder bent (en daar is niks mis mee!)

4. De moeder van het vriend(innet)je

Oké, ze is misschien niet helemaal jouw type, maar jullie blijken toch gezellig te kunnen kletsen tijdens een kop thee. En omdat de kinderen het zo goed met elkaar kunnen vinden, kun je ongestoord uren praten over al die andere moeders van school.

5. De altijd lieve en aardige vriendin

Misschien dat je in het begin wat geïntimideerd was door deze vriendin die altijd complimenten geeft, aanbiedt te rijden bij het verjaardagsfeestje van je kind (ook als haar kind niet is uitgenodigd) en je uit de brand helpt als je vergeten bent iets voor de juffen te kopen ‘Ik heb nog wel wat in de lade liggen’. Maar oh, wat is het fijn om zo’n vriendin te hebben.

6. De valse vriendin

Goed, je moet bij deze vriendin een beetje op je woorden passen, want ze roddelt graag en dus vast ook over jou, maar haar verhalen zijn hilarisch. En wat een verademing om af en toe met iemand te praten die niet even diplomatiek of positief is.

7. De vriendin die het gewoon snapt

Jullie kennen elkaar nog niet zo lang, maar anders was ze zeker je beste vriendin geweest. Ze denkt over veel dingen hetzelfde als jij en snapt precies waar je het over hebt. Ze is ook altijd bereikbaar als je een luisterend oor nodig hebt of om gewoon een beetje over en weer mee te Whatsappen. Je spreekt haar soms vaker dan je man of beste vriendin en zou niet meer zonder haar kunnen.

8. De ‘voor altijd’ vriendin

Dit is misschien wel de meest waardevolle vriendin; zij kent jou als geen ander. Zij weet nog van die dolle avond met die flirt van voordat je met je man was, kent je ouders en weet waar je van houdt. Jullie hebben aan een half woord genoeg en precies hetzelfde gevoel voor humor. Na een avond met deze hartsvriendin kan je er weer weken tegenaan!

Meer lezen?

  • Moederschap zonder jezelf ‘kwijt’ te raken: 8 tips hoe je dat voor mekaar bokst
  • 12 soorten moeders die je tegenkomt langs de zijlijn bij de sport van je kind
  • Deze sterrenbeelden zijn de meest betrouwbare vriendinnen
  • Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

    Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

    Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.