Redactie
Redactie Ouders 21 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

De naam van je kinderen door elkaar halen.. en nog meer typische dingen die je als moeder vergeet

Als moeder moeten we zoveel verschillende dingen per dag onthouden. En ja, dan vergeten we soms gewoon hele alledaagse dingen. Welke dingen vergeet jij als moeder?

Ze weet precies op welke dag er fruit mee naar school moet, en hoe laat haar kinderen verwacht worden op een kinderfeestje. Maar sommige dingen vergeten alle moeders weleens. Welke dingen dat zijn?

Dingen die een moeder vergeet

Nou deze dus…

De naam van je kinderen

Je hebt de namen van je kinderen zelf uitgekozen, dus je zou denken dat je die nu op den duur wel weet.. Toch lukt het je elke dag weer om Roos, Michelle te noemen en om Michelle, Roos te noemen. Ook al willen we het niet toegeven, de naam van de hond floept er ook nog wel eens uit als we onze kinderen roepen. Don’t blame us!

Waarom je naar de keuken bent gelopen

Tja, waar kwam je ook al weer voor? Moest je iets uit de koelkast pakken of had je een lepel nodig? Achja, het moment dat je de keuken uitloop schiet het je vast wel weer te binnen en loop je toch weer even terug.

Waar je cadeautjes hebt verstopt

Yes! Je hebt zelf een briljante plek bedacht waar je alle cadeautjes kunt verstoppen, een plek waar het nooit gevonden zal worden door je kinderen.. en ook niet meer door jezelf! Oeps.

Dat je al shampoo in je haar hebt gedaan

Het is tijd voor een lange ontspannende douche, en dus de perfecte gelegenheid om voor jezelf te zorgen. Hup, shampoo in je haar en even later weer uitspoelen. Je pakt de volgende fles (zonder echt te kijken) en hup, conditioner in je haar.. of is het nu alweer shampoo? Huh?

Waar de boodschappen zijn

Je komt letterlijk net bij de supermarkt vandaan en je bent nu al de boodschappen kwijt. Heb je ze dan toch nog in de auto laten zitten? Of had je ze al naar de keuken gebracht? Op beide plekken geen spoor van boodschappen, misschien bij de deur? Of het is gestolen! Of wacht.. ben ik de supermarkt eigenlijk wel uitgelopen mét boodschappen?

Wat je pincode is

Total blackout! Al jaren lang dezelfde rekening, pinpas en dezelfde pincode. Vier cijfers, weg uit je systeem! Sta je dan, met tien ongeduldige mensen achter je in de rij bij de kassa. Hoe meer je probeert de cijfers te herinneren, hoe verder je ze voelt wegzakken in je geheugen.

Welke dag het is

En zo sta jij op de zondagochtend netjes om 06:30 naast je bed, gedoucht en wel. Klaar om de kinderen naar school te brengen. Eerst nog even de hond uitlaten, maar het is wel verdacht rustig op straat.. lichte paniek. Welke dag is het eigenlijk? Ben ik gek aan het worden?

Hoe een uitgerust gevoel voelt

Wat is dat?

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.