Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Ouders 1 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

10x dingen die kinderen tegen hun ‘aftakelende’ ouders zeiden

Zo leuk, kinderen. Je doet alles voor ze: werken in de bediening, chefkok zijn, wassen, drogen, strijken (oké, nee dat doe ik niet). Vouwen, spelen voor taxi-chauffeur, persoonlijke assistent zijn voor ze, leerkracht spelen en zo kan ik nog wel even door gaan. En dan krijg je uitspraken als: dat je ‘AL-TIJD alles vergeet’ of de vraag waarom je buik zo flubberig is.

En. Bedankt. Ik verzamelde alle opmerkingen van ouders (vrienden, collega’s, schoolpleinouders) om me heen, die ze naar hun hoofd geslingerd krijgen van hun kinderen. Vul de lijst gerust aan, dan voelen we ons niet zo alleen.

Uitspraken die kinderen deden over de aftakeling van hun ouders

Van je kinderen moet je het hebben. Ze weten de leukste dingen te zeggen, maar soms maken ze net even een opmerking waardoor jij je meteen tien jaar ouder voelt. We zetten de leukste voor je op een rij.

Flubberbuik

De kleuter (6) terwijl hij een paar keer met een vinger in mijn buik prikt: “Mama, waarom is jouw buik zo flubberig?”

Lange tietties

Dagelijks krijg ik de vraag van mijn dochter (7):  “Mam hoe heb jij zulke lange tietties?!”

Ga eens douchen

De kleuter had weer eens iets gehoord van een ander kind op school, dus nu hoor ik hem regelmatig roepen wanneer ik onder de douche sta: “Ga je hangende stinkreet eens wassen!”

Tikkie vergeetachtig

Als ik een keer iets ben vergeten (en dat gebeurt zelden) dan krijg ik meteen naar mijn hoofd geslingerd dat ik AL-TIJD alles vergeet net als oma…

Grijze haren

Mijn achtjarige zoon terwijl ik met andere ouders op het schoolplein sta te praten: “Mam, waarom worden jouw haren zo grijs?”

Wiebelborstjes

Terwijl ik me sta af te drogen na het douchen kijkt de peuter naar mijn borsten en zegt: “Mama, jij hebt echt wiebelborstjes!”

Gaatjes in je bil…

De peuter en ik staan onder de douche: “Jij hebt allemaal gaatjes in je billen mama!”

Lekker koel

Onze dochter van vier vertelt aan iedereen die het horen wil, en aan iedereen die het niet horen wil, dat haar vader kaal is. Waar, dat laten we maar in het midden. De ongemakkelijkheid van mensen is erg grappig om te zien.

Iets te dik

Mijn zoontje tegen zijn oom op een zomerse dag in de tuin: “Hee, jij mag niet in mijn zwembad, want jij hebt een dikke buik!”

Haartransplantatie. Voor niks

Mijn man die een haartransplantatie heeft gehad, ging laatst gel halen, toen vroeg mijn zoontje waarom hij dat ging kopen. Dus mijn man zegt “Ehm, voor mijn haar?”, zegt mijn zoontje: “Maar je hebt bijna geen haar!”

13x hilarische uitspraken van kinderen over hun ouders geslachtsdelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.