Laura Saija
Laura Saija Scheiden 18 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Marlies (42): ‘Mijn dochter huilde elk weekend als ze naar haar vader moest’

Om het weekend huilde de dochter van Marlies (42) tranen met tuiten als haar vader haar volgens de omgangsregeling kwam ophalen. “Een keer liep ze zelfs weg op vrijdagmiddag”, vertelt Marlies aan J/M Ouders.

“Na de scheiding verhuisde mijn ex Rik naar de andere kant van het land om daar samen te gaan wonen met zijn nieuwe vriendin. Voor de kinderen was dit natuurlijk helemaal niet leuk, ze konden Rik veel minder vaak zien dan ze wilden.

Vader

De regeling was dat Rik ze om de twee weken in het weekend ophaalde, zodat ze bij hem konden logeren. Het was twee-en-half uur rijden naar zijn nieuwe woonplaats dus logistiek gezien ging daar nogal wat planning aan vooraf.

Zo moest onze dochter Marlie stoppen met haar balletlessen, die werden namelijk op vrijdagmiddag gegeven. Dat was voor een negenjarige natuurlijk erg jammer. Onze zoon Jack was destijds vijf jaar en had gelukkig nog niet veel activiteiten waar we rekening mee moesten houden. Wel wilde hij graag op voetbal, maar elke zaterdag wedstrijden spelen zat er niet in.

Flinke afstand

Zelf vond ik het een flinke afstand voor de kinderen, ik merkte ook dat ze na het weekend erg vermoeid terugkwamen. Toch vond ik het belangrijk dat ze hun vader regelmatig bleven zien, ook al moesten ze er zo’n afstand voor afleggen.

Drie jaar ging het goed, maar naarmate Marlie wat ouder werd wilde ze niet meer naar haar vader. Het was niet zo dat ze niet bij hem wilde zijn en ook met zijn nieuwe vriendin had ze een goede band. Het was puur de afstand waar ze tegenop zag.

Sociaal leven

Al haar vriendinnen zaten in hetzelfde handbalteam en ze wilde graag ook met deze meiden op zaterdagen wedstrijden spelen en daarna iets leuks doen met z’n allen. Ze miste voor haar gevoel een groot deel van het sociale leven doordat ze om de week weg was.

Het gevoel werd steeds erger nu ze in de brugklas zat. Elke vrijdag als Rik de kinderen op kwam halen, was het huilen. Voor de vader natuurlijk niet leuk, maar voor Marlie al helemaal niet. Een keer liep ze zelfs weg op vrijdagmiddag. We hebben een uur naar haar gezocht, tot de moeder van haar beste vriendin belde dat ze daar was.

Liever thuis

Tranen met tuiten toen Rik haar meenam in de auto om weer twee-en-half-uur te rijden. Uiteindelijk vindt ze het weekend bij Rik dan wel gezellig, maar ik merk aan haar dat ze liever thuis bij haar vriendinnen is.

De komende tijd gaan we kijken hoe het gaat als Rik ze nog eens in de drie weken in het weekend ophaalt. Hopelijk kan Marlie dan meedoen met handbal en vinden we zo meer rust en balans in het gezin. Natuurlijk erg jammer voor Rik, maar het is zijn keus geweest om te veranderen.”

10x emoties die alle gescheiden moeders hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.