Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Persoonlijke verhalen 5 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 6 leukste zelfmaak-cadeau’s voor Vaderdag

Op de derde zondag van juni is het weer zo ver: dan worden alle papa’s van Nederland in het zonnetje gezet. Ze mogen die dag uitslapen, krijgen een zelfgemaakt ontbijtje op bed en een dikke knuffel van de kindjes.

Voor wie het leuk vindt om ook nog een cadeautje te maken, hebben we 10 ideeën verzameld die de kindjes, eventueel samen met jou, te knutselen. Bekijk hieronder de leuke verrassingen voor de vergeetachtige papa, de vader die graag kookt, leest of koffie drinkt, en natuurlijk voor de liefste papa van de hele wereld.

1. Vaderdagcadeau voor de papa die altijd zijn sleutels kwijt is

Geef een zelfgemaakte sleutelhouder cadeau! Dat kan je heel gemakkelijk maken van een versierde onderzetter van kurk waar je punaises in prikt. Aan de punaise kan een bos sleutels gehangen worden.

2. Voor de coffee lover

Vaders die graag koffie drinken (of thee, kan ook natuurlijk), doen dat natuurlijk het liefste uit een gepersonaliseerde mok. Koop een witte mok en porseleinstiften en versier de mok voor papa zoals je dat mooi vindt. Drinkt ‘ie altijd een kop koffie vol vitamine L(iefde).

Vaders vertellen hoe het ouderschap eruit zag voordat Google bestond

3. De vader die graag kookt

Staat jouw vader graag in de keuken om een lekkere maaltijd voor het gezin voor te bereiden, dan kan een eigen kookschort natuurlijk niet ontbreken. Ga aan de slag met textielstiften of -verf en een effen schort voor het mooiste vaderdagcadeau voor jouw papa.

4. Vaderdagcadeau voor de papa die graag achter de bbq staat

Steekt jouw vader, weer of geen weer, de bbq aan zodra hij tijd heeft? Geef hem dan een kruidenkist cadeau. Koop een houten gereedschapskistje bij de bouwwinkel en versier het met verf, stickers, glitters of een houtbrander en doe er een grote strik omheen. Hier kan je papa gemakkelijk al zijn kruiden in bewaren.

6 papa’s vertellen waarom het geweldig is om een meisjesvader te zijn

5. Voor de leesvader

Vaders die graag boeken lezen, kunnen een boekenlegger goed gebruiken. Maak er een van een mooie foto, of knip een vorm uit dik karton uit. Bijvoorbeeld een snor, zonnebril of iets anders wat bij je papa past.

6. De papa met koude voeten

Koop een effen wit paar sokken en textielstiften en versier de sokken op je mooist voor je vader. Daar krijgt hij het vast warm van!

Toen deze vader overleed stuurde hij nog elk jaar bloemen en een brief aan zijn dochter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.