Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 7 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Geef je kind een onvergetelijke verjaardag met deze toffe ideeën

Is je kind binnenkort jarig? Voer dan een van deze (of lekker allemaal!) nieuwe tradities in om de verjaardag van je mini onvergetelijk te maken. Breng ze elk jaar terug of verras je kind elk jaar weer met een nieuw idee.

Allemaal tegelijk invoeren is ook een goede optie vinden wij, ze zijn immers maar één keer per jaar jarig.

Verjaardag ideeën voor je kind

Zo wordt het een dag om nooit te vergeten.

1. Bedek de vloer met ballonnen

Het is even een klusje en je kan er pas mee beginnen als je kleintje slaapt, maar het is wel het allerleukste: de vloer bedekken met ballonnen. Blaas er zoveel op als je kan en leg ze door het hele huis neer. Het gezicht van je jarige mini als hij beneden komt zal onbetaalbaar zijn.

2. Versier de deuropening

Dit is ook iets om te doen als je kind slaapt: versier de deuropening van z’n kamer. Zodra hij uit bed komt en de slaapkamer uitloopt, voelt hij zich meteen jarig.

3. Verjaardagsmenu

Op je verjaardag mag de jarige job beslissen wat er gegeten wordt! Een stapel pannenkoeken, patatjes of een zelfgemaakte spaghetti? Alles mag!

4. Wensen die uitkomen

Laat vandaag drie (redelijke en haalbare) wensen van je kind uitkomen. Een prinsessentaart? Check! De hele dag filmpjes kijken in pyjama? Check! Het huis verbouwen tot tentenparadijs? Check!

5. Doneer oud speelgoed

Nu je kind waarschijnlijk nieuw speelgoed heeft gekregen, is het tijd om oud speelgoed weg te doen. Maak er een traditie van om dit elk jaar te doen: laat je kind zelf kiezen waar hij niet meer mee speelt en geef dat weg aan een goed doel.

6. Schrijf een brief aan je kind

Schrijf elke verjaardag een brief aan je jarige mini en vergeet niet de datum erop te zetten. Verzamel alle brieven en geef je aan je kind als hij 18 en dus volwassen wordt. Dat is een prachtig, persoonlijk en emotioneel cadeau!

7. Kaarsjes uitblazen

Dit is iets wat elke ouder waarschijnlijk doet voor z’n kind: de kaarsjes aansteken op de verjaardagstaart! Die traditie houden we erin natuurlijk, maar voeg er nog een toe: een verjaardagsontbijt met kaarsjes om uit te blazen. En vergeet ‘Happy Birthday’ niet in te zetten.

8. Plant een plant

Hoe leuk is het om elk jaar een plantje te planten, binnen of in de tuin. En om te zien hoe het elk jaar groeit, net als je kind.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.