Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Ouders 10 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Een verveelde tiener? Niet meer met deze 7 quality time momenten

Het is bijna herfstvakantie en dat betekent meestal regen, heel veel regen. Als jullie thuisblijven, kan je tiener zich nog wel eens gaan vervelen. Nou is vervelen helemaal niet erg, want hier wordt je kind juist creatief van. Wil je hem of haar toch een handje helpen? Ga dan samen wat leuks doen tijdens die onvermijdelijke verveling.

Met deze tips komen je tiener en jij de herfstvakantie wel door. Zonder verveling, maar met leuke dingen om samen te doen.

Tegen verveling

Dé perfecte bezigheden deze herfst:

1. Samen luisteren naar jullie lievelingsmuziek

Pak thee en koekjes erbij, nestel jullie op de bank onder een dekentje en ga de Spotify lijsten langs op zoek naar jullie favoriete nummers. Hoe leuk is het om je te interesseren voor de muzieksmaak van je kind! En wie weet komt die wel heel erg overeen met de jouwe. Nog leuker: stel een afspeellijst samen die van jullie tweetjes is, leuk om later nog eens op te zetten.

2. Lees je tiener voor

Ja, ook je tiener kan je nog voorlezen. Juist! Kruip lekker tegen elkaar aan en pak de Harry Potter reeks erbij, of een ander geweldig tienerboek. Daar kan je zelf ook van genieten en je kind vast ook.

3. Schrijf een brief

Pak pen en papier erbij, of de laptop, en schrijf een brief aan je tiener en je tiener een aan jou. Geef de tiener een richting of wat tips of laat hem lekker uit zijn gevoel schrijven. Spreek een moment af dat jullie de brieven van elkaar mogen lezen.
https://www.jmouders.nl/herfstvakantie-in-zicht-plan-deze-leuke-momenten-in-voor-samen-met-je-kind/

4. Ga samen op Google maps

Alles kan je opzoeken via Google maps: jullie huis (wie weet wie je voor het raam ziet staan), favoriete vakantiebestemming, bestemmingen die op de to do list staan, werkplekken van jou en je partner, het huis van oma, school en ga zo nog maar even door.

5. Vinted shop openen

Zoek samen met je tiener zijn of haar kledingkast uit en laat hem alles wegdoen wat hij niet meer leuk vindt of wil dragen. Maak overal foto’s van en open een shop op Vinted. En nu maar wachten op leuke biedingen. Van het verdiende geld kan je kind dan weer wat nieuws kopen.

6. De to do pot

Vul voordat de herfstvakantie begint een pot vol to do’s voor als de tiener zich verveelt. Bijvoorbeeld: samen een lievelingsgerecht koken of een taart bakken, patatjes bestellen, naar een museum, middagje shoppen, naar de bios en verder alles wat jullie leuk vinden om te doen. Laat je kind een kaartje trekken en laat jullie verrassen door het lot.

7. Maak een thuisbioscoop

Kies een leuke, spannende, enge of juist grappige film uit, haal de dekbedden naar beneden, maak het donker in de woonkamer en zet de film aan. Natuurlijk nog wel even popcorn en ander lekkers erbij, want zonder eten kan de film niet starten.

8 tips voor de perfecte capsule wardrobe voor je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.