Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Opvoeden 3 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Herkenbaarheid in nieuwe serie Moedermaffia: ‘Heerlijk die Patty’

De nieuwe serie Moedermaffia staat nog maar een paar dagen op Videoland, maar is nu al een succes. Dat komt door de herkenbaarheid van de situaties waarin hoofdpersoon Daan, gespeeld door Loes Haverkort, terechtkomt. De serie is een mix van humor en drama en is daarom een echte aanrader.

Moedermaffia gaat over Daan: een chaotische moeder die net gescheiden is en tijdelijk bij haar moeder woont. Ze heeft samen met haar ex-man een dochter, Pip, en ze kan Monique, de vriendin van haar ex, niet uitstaan. Ze moddert vaak maar wat aan, totdat ze op het matje wordt geroepen en de voogdij over haar dochter dreigt te verliezen aan haar ex-man en Monique. En dat laat ze uiteraard niet gebeuren.

Liegen en jaloezie

Om te bewijzen dat ze het moederschap aankan, gaat Daan een ouderschapscursus volgen. Ondertussen probeert ze haar dochter Pip te overtuigen dat ze een leuke en toffe moeder is en daar heeft ze een heleboel voor over. Zo stelt ze een ja-dag in, waarin ze op elke vraag van Pip ‘ja’ zegt. Alleen die dag loopt anders dan voorspeld, aangezien Daan het ook erg druk heeft met haar werk.

Om haar dochter niet teleur te stellen, belooft ze dingen die ze niet nakomt en liegt ze tegen haar dochter. Ook haar jaloezie op de band tussen Monique en Pip helpt niet mee in de keuzes die ze maakt. Als je dan ook nog de moedermaffia achter je aankrijgt, staat het huilen je vaak nader dan het lachen.

Bron: Kaap Holland Film

Herkenbare onderwerpen in Videoland serie Moedermaffia

Naast de komische situaties waarin Daan terechtkomt, gaat het in de Videoland serie ook over hoe je als moeder alles voor je kind overhebt. En andere onderwerpen die herkenbaar zijn voor sommige moeders komen aan bod, zoals de postpartum depressie en het overlijden van haar vader. Oftewel: een serie waar genoeg over te praten valt. Ook Loes Haverkort vindt het goed dat Moedermaffia laat zien dat hoe hard je als moeder ook je best doet, het soms gewoon fout kan gaan, zegt ze tegen het AD.

Op Twitter stromen de tweets ook binnen over de serie:

Nieuwsgierig geworden? Je vindt de serie Moedermaffia op Videoland.

De moedermaffia: wie zijn het en wat doen ze eigenlijk?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.