Julia van Buuren
Julia van Buuren Hobby en sport 1 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De mooiste voetballen voor je kind, om het sporten leuker te maken

Sporten is gezond, zeker voor kinderen. Het is namelijk erg belangrijk om genoeg lichaamsbeweging te krijgen. Is dit lastig voor jouw kind? Wellicht kan voetbal de oplossing zijn.

In 1865 werd de eerste voetbalwedstrijd georganiseerd in Nederland en in 1875 werd de eerste officiële club opgericht.

Lichaamsbeweging is belangrijk

Van de kinderen van vier tot twaalf jaar voldeed 56,8 procent in 2022 aan de beweegrichtlijn. Deze richtlijn houdt in dat een kind dagelijks minimaal een uur matig intensieve lichamelijke activiteiten ondergaat, zoals fietsen en lopen. Daarnaast zijn minstens drie keer per week spier- en botversterkende activiteiten een vereiste.

Het blijkt dat jongeren van twaalf tot zestien jaar minder bewegen. In 2022 voldeed maar 33,4 procent van deze doelgroep aan de beweegrichtlijn.

Nederland is een voetballand

Nederland is een echt voetballand en deze sport is dan ook geliefd bij veel kinderen. Er zijn verschillende succesvolle voetbalclubs binnen en buiten Nederland. Wellicht is jouw kind wel fan van één van deze clubs. Een passende voetbal zal dan zeker in de smaak vallen.

Ajax voetbal

Ajax is dé profvoetbalclub van Amsterdam en is opgericht in het jaar 1900. Het is één van de drie traditionele topclubs in Nederland. In 2022 brak Ajax een record en werd de club voor de 36e keer de beste club van Nederland.

Wil jouw kind voetballen met een Ajax bal? Deze is te koop voor 22,50 euro. De bal heeft de Ajax-kleuren en logo en is in maat vijf beschikbaar.

Feyenoord voetbal

Proefvoetbalclub Feyenoord komt uit Rotterdam en is opgericht in 1908. De Kuip in Rotterdam is de thuisbasis voor deze club. Feyenoord won maar liefst zestien keer het landskampioenschap en stond in oktober op de 24e plaats op de UEFA-ranglijst van beste clubs in Europa.

Deze Feyenoord bal kost 19,94 euro en heeft de traditionele Feyenoord kleuren; namelijk rood, wit en zwart.

Paris Saint-Germain voetbal

Is de favoriete club van jouw kind niet in Nederland te vinden? Er zijn ook voetballen van buitenlandse clubs te krijgen, zoals die van Paris Saint-Germain. Deze Franse voetbalclub is afkomstig uit Parijs en werd opgericht in 1970. Het is de meest succesvolle voetbalclub van Frankrijk en heeft maar liefst zesenveertig nationale en internationale titels behaald.

De Paris Saint-Germain bal te koop voor 21,95 euro. Deze voetbal draagt het bekende logo en clubkleuren. De bal is gemaakt van 100 procent PVC.

Start jong, beginnende sporten en fysieke activiteiten voor kleuters

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.