Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Gezin 10 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Groot nieuws in Volle bak bij de Baumgards: ‘Kijk even in de familie-app’

Elke week op TLC en Discovery+ is de familie Baumgard te volgen in het programma Volle Bak Bij De Baumgards. Misschien ken je de familie al, want eerder was het grote gezin te zien in het programma Een Huis Vol van KRO-NCRV. Moeder Samantha en vader Eugene hebben samen dertien kinderen.

We volgen het gezellige, drukke gezin in hun dagelijkse bezigheden en je kan je voorstellen dat je met dertien kinderen, en een kleinkind, nogal wat meemaakt. In aflevering vier zien we hoe de familie met z’n allen boodschappen doet én heeft een van de kinderen groot nieuws.

Een eigen toko

Samantha haar droom is om een eigen toko te starten. Vandaag bekijkt ze samen met haar man Eugene twee pandjes. “Ik ben een bezig bijtje, ik moet echt bezig zijn. Nu ik meer vrije tijd heb wil ik dit gewoon doen”, zo vertelt Samantha. “Ik ben niet bang voor een leeg huis, totaal niet zelfs”, zo vervolgt ze. Eugene moet erom gniffelen. Ook de kinderen denken dat hun moeder ze echt wel heel erg gaat missen als ze allemaal het huis uit zijn.

Moeder Samantha vindt het moeilijk om los te laten. Vooral het loslaten van haar jongste, Shayquan. En door het ongeluk van haar dochter Shaylarean vindt ze het spannend wanneer haar kinderen de fiets op stappen. “M’n kleine mannetje wordt groot, maar ja, dat hoort er nou eenmaal bij.” Sayquan gaat een stuk fietsen met een van zijn zussen, om te kijken of hij er klaar voor is om goed om te gaan met het andere verkeer. Het ging zo goed, dat de familie het viert met een ijsje.

Bron: TLC

“Er is altijd iets te vieren. We vieren het leven”, zegt moeder Samantha. Dus gaan ze naar de ijssalon. “De zon hoeft maar even te schijnen of we halen alweer ijs”, roept een van de dochters. “Het grootste ijsmonsters in de familie is mijn moeder, vind ik”, vertelt Roemillo. De andere kinderen zijn het erover eens: Roemillo is het ijsmonster. Zelf lacht hij dit weg.

Uit huis gaan

Later hebben vader Eugene en Laicery een gesprek over uit huis gaan. Eugene vindt dat zijn zoon een goede leeftijd heeft om uit huis te gaan. Laicery is vaak bij zijn vriendin en wil graag op zichzelf gaan wonen. Hij heeft zijn eigen ruimte nodig. Aan de andere kant vindt hij het erg gezellig thuis. “Als je het kan permitteren, je hebt een baan, dan vind ik dat je op jezelf moet gaan wonen”, legt vader Eugene uit. “Maar je kan altijd terugkomen als het niet goed loopt.”

Vast op de roltrap

Ook gaan Baumgards gaan met z’n allen boodschappen doen voor een barbecue van vader Eugene. Voordat ze de supermarkt ingaan, laat Eugene de strategie weten aan moeder Samantha en de kinderen. “Belangrijkste: niet irritant gaan lopen doen. Als ik zeg nee, is het nee, klaar”, laat Eugene duidelijk weten. Samantha schrikt van de prijzen in de supermarkt: “Waar je normaal een kar van 400 euro hebt, moet je nu 800 euro neertellen. Het is niet normaal, maar op eten kan je niet bezuinigen, want je moet eten.” Eugene probeert orde te creëren in de supermarkt, maar de kinderen hebben daar helemaal geen zin in.”

Bron: TLC

Het kost veel tijd en energie, maar als we thuiskomen hebben we wel alles in huis”, legt Eugene uit. Nadat alle boodschappen betaald zijn gaat de familie op huis aan. Maar dan zit zit Samantha opeens vast met haar jurk in de roltrap doordat haar dochter J’leeta de kar niet verder kreeg. De kinderen moeten lachen, maar voelen zich ook een beetje schuldig. Vader Eugene moet stiekem ook lachen. Gelukkig valt het allemaal mee, alleen is de jurk van Samantha wel gescheurd.

Groot nieuws

De voorbereidingen voor de barbecue worden getroffen. De familie valt aan op het vlees dat Eugene gebakken heeft. Van dit word ik happy. Ik heb gebarbecued en mijn kinderen zitten allemaal gezellig bij elkaar.” Dan zegt Tyrona opeens: “Pak even je telefoon en kijk in de familie-app.” Ze heeft groot nieuws: ze is zwanger van haar tweede kindje!

Tranen in Volle bak bij de Baumgards: ‘Ik wil m’n kind niet kwijt. Het was heftig, heel erg heftig’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.