Redactie
Redactie Ouders 24 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

8x waarom het super leuk is om een jongensmoeder te zijn

Jongens druk en vermoeiend? Jij weet als echte jongensmoeder wel beter! Er zitten heel wat fijne kanten aan het hebben van een zoon.

Jongens houden vaak van stoeien, zijn soms druk en toegegeven soms kun je hem echt achter het behang plakken. Maar gelukkig is het nog veel vaker heel erg leuk om zijn moeder te zijn.

Waarom het leuk is een jongensmoeder te zijn

En wel hierom:

1. Lief voor mama

Het is een enorm cliché, maar zo waar: zonen dragen hun moeder op handen. Je zoon kiest altijd partij voor jou, kruipt regelmatig op schoot en wordt jaloers als je met je man knuffelt. En hij blijft ALTIJD bij jou wonen. Zegt hij nu…

2. Geen drama

Krijgt je zoon zijn zin niet of gaat het even niet zoals hij wil; hij wordt even boos maar dat is zo weer over. Dit geldt ook voor ruzie met vriendjes. Binnen 5 minuten zijn ze het weer vergeten en wordt er vrolijk samen gevoetbald.

3. Nooit saai

Is je zoon thuis, dan weet je dat. Spelen gaat bij jongens nooit zonder geluid. Heb je meer dan één zoon, dan is het sowieso nooit rustig thuis als ze met elkaar zijn. Ze kunnen niet anders dan samen stoeien, springen en gek doen en ook dat gaat altijd met veel geluid. Rustig is het dus nooit in een gezin met jongens, maar ook nooit saai.

4. Makkelijke garderobe

Oké, je moet wat vaker broeken kopen, want: versleten knieën, maar verder is het kleden van een zoon een eitje. Hij trekt zonder morren aan wat jij wilt en shoppen is zo gedaan (broek, trui, T-shirt, gympen: check!).

5. Bikkels

Van de bank vallen of het hoofd stoten met een dikke bult als gevolg: jongens huilen niet zo snel en anders is het in elk geval zo weer over. Kusje van mama erop en door!

6. Beweging

Jongens zitten nooit stil. Nooit. En hebben dus ook veel beweging nodig. Als jongensmoeder kom je dan ook regelmatig buiten om je zoon(tjes) ‘uit te laten’. Ideaal, want zo blijf je zelf ook lekker actief.

7. Goede eters

Is je zoon niet meteen een goede eter, vroeg of laat komt dat moment dat hij een onstilbare honger krijgt. Wat je hem ook voorzet; pasta, pannenkoeken of zelfs salade, het gaat er zo in. Naast zo’n 6 boterhammen per dag. En alles wordt met smaak opgegeten. Voor zo’n goede eter sta je toch met plezier in de keuken?

8. Papa’s trots

Je zoon mag dan extra lief zijn voor jou; hij vindt het ook heerlijk om echte ‘mannen-dingen’ met papa te doen. Met de Lego spelen of stoeien bijvoorbeeld. En dit vinden papa’s vaak minstens zo leuk!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.