Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 21 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Wat is Brawl Stars? Alles wat je als ouder wil weten over deze game

Als je kinderen hebt op de basisschool dan heb je er ongetwijfeld over gehoord: Brawl Stars. De immens populaire game, wordt door veel kinderen en tieners gespeeld en is een regelrechte hit. Alleen wat is het eigenlijk voor een spel? Waar moet je als ouder op letten? En voor welke leeftijd is Brawl Stars geschikt? Wij vertellen je er alles over.

Wat is Brawl Stars?

Ten eerste is Brawl Stars geen game die je op een zogenaamd gameconsole zoals een Playstation of Nintendo speelt. Brawl Stars is namelijk een app, die je kunt downloaden op een smartphone of tablet. Dat maakt ook dat het voor heel veel kinderen makkelijk te verkrijgen is. De app is gratis te downloaden, maar tijdens het spelen kun je wel geld uitgeven. De makers verdienen namelijk (onder andere) geld door middel van de zogenaamde in-app aankopen.

Maar wat is Brawl Stars, nu precies? Kort gezegd is het een vechtspel, aangezien je kunt winnen van anderen door tegen ze te vechten en ze te verslaan. Wel is deze game visueel niet zo heftig omdat het in een cartoonstijl is vormgegeven en dus niet levensecht. Binnen het spel kun je kiezen voor verschillende spelvarianten. Zoals solo of spelen in teamverband.

Hoe speel je het?

Binnen Brawl Stars zijn er verschillende soorten spelvarianten. Zo speel je in een Showdown bijvoorbeeld tegen meerdere tegenstanders tot er nog één iemand over is. Speel je een potje Edelstenengraai in Brawl Stars, dan speel je in 2 teams van 3 spelers en win je als jouw team 10 diamanten in handen heeft wanneer de timer afloopt.

Voor welke leeftijd is Brawl Stars

Volgens de Kijkwijzer en PEGI is Brawl Stars geschikt voor kinderen van 7 jaar en ouder omdat het mild geweld bevat. In het spel moet je elkaar verslaan door middel van wapens, maar daarbij moet gezegd worden dat die er niet heel realistisch uit zien. Je ziet bijvoorbeeld ook niet dat iemand gewond raakt.

Knokkers

De figuurtjes waarmee je het spel speelt heten ‘Knokkers’. Deze Knokkers kun je verzamelen door het spel te spelen. Je kunt ze in principe allemaal gratis krijgen, maar de ene Knokker is wel zeldzamer dan de andere. Je krijgt de Knokkers door zogenaamde knokdozen te openen, die kun je weer verdienen door het spel te spelen en speciale missies te doen.

Ook kan een knokker steeds sterker gemaakt worden, dat betekent dat hij levels omhoog gaat. Je Knokker gaat een level omhoog doordat je krachtpunten kunt verdienen en door middel van munten die je tijdens het spel kunt verdienen.

Wat is Fortnite? Alles wat je als ouder wil weten over deze game

De Brawl Pass

De Battle Pass ken je misschien wel uit Fortnite. In Brawl Stars heb je een soortgelijk systeem. Via de Brawl Pass kun je precies zien wanneer je wat verdient. Dat zijn onder andere verschillende knokdozen waarvan de inhoud een verrassing is. Dat kan bijvoorbeeld een nieuwe knokker zijn, maar ook een gadget, krachtpunten of munten.

Aandachtspunten voor jou als ouder

  • In het spel kun je dus door middel van in-app aankopen dingen aanschaffen. Zorg er daarom altijd voor dat je kind niet zelfstandig die aankopen kan doen. Je kunt in de appstore of playstore bijvoorbeeld instellen dat een betaling altijd bevestigd moet worden met een wachtwoord.
  • Het is mogelijk om via het spel te communiceren via een chat. Hierbij kunnen kinderen ook in contact komen met vreemden. Goed dus om op te letten en om dit te bespreken met je kind.

Wil je meer weten over andere populaire games? Lees het in onze gamegids voor ouders!

https://www.jmouders.nl/tips-verslavingspsycholoog-voorkom-gameverslaving-kind/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Digitaal opvoedenKijkwijzer

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.