Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Vrije Tijd 3 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Weekendtip: speel de leukste bordspellen tijdens het Spellenspektakel in Utrecht

Het weer was de afgelopen tijd niet om over naar huis te schrijven: regen, regen en nog meer regen. Het lijkt helaas niet heel snel beter te worden, maar grote kans dat je dat binnen zitten onderhand wel zat bent. Goed nieuws: dit weekend kun je iets heel leuks doen, namelijk naar het Spellenspektakel in Utrecht, en dat is gewoon binnen. Ideaal dus!

Het Spellenspektakel is dit jaar op 4 en 5 november weer in Jaarbeurs Utrecht. Met honderden speeltafels waar je de nieuwste bordspellen kan spelen, winkels waar je deze direct kan kopen, veel speelruimte en verschillende toernooien is het Spellenspektakel dé plek voor bordspelliefhebbers. Jong en oud kan zich laten inspireren om de spellenkast aan te vullen.

In het teken van borspellen

Tijdens de gezelligste en grootste spellenbeurs van Nederland staat de Jaarbeurs Utrecht twee dagen volledig in het teken van bordspellen. Het is het uitje voor het hele gezin en biedt voor iedereen wat wils: van educatieve kinderspellen tot strategische bordspellen en van gezellige familiespellen tot kaartspellen. Neem plaats aan een van de speeltafels om een spel te proberen. Het lezen van de spelregels is niet nodig, de aanwezige professionals helpen je gelijk op weg en geven je slimme tips.

Kom te weten welke spellen door de vakjury zijn verkozen tot Winnaar Speelgoed van het Jaar 2022 of neem een kijkje op het speciaal ingerichte onderwijsplein. Hier staan uitgevers die zich al jarenlang bezighouden met bordspellen en onderwijs. Als docent mag je dit plein zeker niet voorbij lopen, maar ook voor ouders en kinderen valt hier van alles te beleven. Een spel is namelijk niet alleen leuk, maar ook leerzaam.

Leuke activiteiten

Dit jaar is er ook weer een speciaal ingericht kinderplein waar de hele dag leuke activiteiten te doen zijn, zoals spelletjes van verschillende uitgevers en creatieve kinderactiviteiten op maat. Onder toezicht van professionele pedagogische medewerkers kunnen de kinderen hier spelen, terwijl de ouders zelf de beurs kunnen bezoeken om bijvoorbeeld alvast op zoek te gaan naar cadeaus voor de feestdagen.

Via de NS Spoordeelwinkel zijn voordelig entreetickets in combinatie met een treinticket te koop. Kijk voor meer informatie over Spellenspektakel op de website.

Barbies of bordspellen? Dit zegt speelgoed over de persoonlijkheid van jouw kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.