Redactie
Redactie Eten en Voeding 22 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Woensdag: Marley Spoon-dag

Eindelijk aten we afgelopen week weer eens iets nieuws. Koningspasteitjes met romige kippenragout en groene asperges met witte asperge-sinaasappelsalade om precies te zijn. Klinkt heerlijk toch? Dat was het ook! En ik heb er geen kookboek voor hoeven openslaan.

Door tijdgebrek en een tekort aan inspiratie kiezen wij ’s avonds vaak voor de makkelijke weg. Gerechten die we met onze ogen dicht kunnen maken, zo klaar zijn en die al onze kinderen lekker vinden. Toch krijg ik regelmatig reacties als ‘Niet weer pasta/taco’s/hamburgers!’ als ik achter de pannen sta. Ik snap het wel. Ook manlief en ik hebben het wel een beetje gehad met dezelfde tien recepten waar we steeds maar op terugvallen. Want: druk en geen inspiratie. Maar vanaf nu hoeft er – in elk geval één avond per week – niet meer gemopperd te worden.

Ik heb afgelopen week namelijk voor het eerst een box besteld bij Marley Spoon. Nadat ik uit zeven gerechten mijn keuze had gemaakt – niet makkelijk, want ze klonken allemaal even heerlijk – kreeg ik op afspraak een leuk uitziend pakket thuisbezorgd met daarin alle ingrediënten en een receptenkaart. Ik besloot er een gezinsmomentje van te maken en samen met de kinderen aan de slag te gaan. Nadat ze, in eerste instantie sputterend, de iPad en televisie hadden uitgezet om zich bij mij in de keuken te voegen, stonden ze al snel met veel plezier te kokkerellen. Het bleek letterlijk kinderlijk simpel om het gerecht klaar te maken. Terwijl een kind de asperges schilde, raspte de ander de sinaasappels en zo verder. ‘Gezellig mam, zo samen koken,’ zei mijn dochter. En dat was het. Met een geweldig lekker en gezond resultaat bovendien.

Zowel de kinderen als wij hebben gesmikkeld. Alles – ook de groene asperges, een groente die ze niet eerder hadden gegeten – ging er met smaak in. Zelfs onze jongste zoon die niet veel blieft, at met plezier zijn bordje leeg. ‘Mam, wanneer eten we weer zoiets lekkers?’, zei hij. We besloten nog diezelfde avond gezamenlijk om elke week zo’n box te bestellen. Want natuurlijk kan ik zelf een kookboek openen en eens iets nieuws maken, maar de realiteit is dat dit er nooit van komt. Tijdgebrek, geen zin om extra lang in de supermarkt te staan et cetera. Herkenbaar voor veel drukke ouders waarschijnlijk. Kortom: deze oplossing is voor ons ideaal. Nu hoeven we alleen online een lekker recept uit te kiezen, te kijken met hoeveel we die avond zijn en op een knop te drukken en klaar is kees.

De woensdag heet vanaf nu dan ook Marley Spoon-dag bij ons thuis. De dag waarop we niet nog even snel langs de supermarkt hoeven en we eindelijk eens geen pasta/taco’s/hamburgers eten. Of in elk geval niet volgens de geijkte recepten. En het zou zomaar kunnen dat het niet bij één avond in de week blijft…

Wil je ook eens zo’n box proberen? Ga dan naar www.marleyspoon.nl. Vul code JMMARLEY in en je krijgt € 20 korting op je eerste bestelling (geldig tot 30 juni 2015).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.