Yoga voor kids! Want ja, ook zij hebben baat bij rust in hun hoofd

Veel mensen hebben ontzettend veel baat bij yoga. Het zorgt voor rust in je hoofd, rust in je lichaam en ook minder stress. Ook voor kinderen is het heerlijk om te doen en moeilijk hoeft dat helemaal niet te zijn. Wij hebben elf simpele yogahoudingen voor kids op een rijtje gezet.

Yoga doet enorm veel goed, ook bij kids. Reden genoeg dus om een matje voor ze aan te schaffen en wat oefeningen uit te proberen. Deze elf oefeningen zijn in ieder geval super geschikt.

Yoga voor kinderen

Hoewel je misschien denkt dat kinderen te ongeduldig zijn voor yoga, hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Het is maar net hoe je het zelf brengt. Hieronder vind je een variatie van oefeningen die makkelijk zijn maar ook uitdagend. Perfect voor kids dus.

1. Ademhalingsoefeningen voor je begint met yoga

Ademhalingsoefeningen zijn altijd goed om te doen als je gaat beginnen. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Laat je kids rustig zitten en tel met ze mee bij het inademen door de neus en uitademen door de mond. Dit kan ze ook helpen om ‘s avonds sneller in slaap te vallen.

2. Kat (Marjaryasana)

3. Kindhouding (Balasana)

4. Berghouding (Tadasana)

5. Neerwaardse hond (Adho Mukha Svanasana)

6. Boom (Vrksasana)

7. Driehoek (Utthita Trikonasana)

8. Kraanvogel (Bakasana)

9. Cobra (Bhujangasana)

10. Vlinder (Baddha Konasana)

11. Lijkhouding (Savasana)

Op deze website vind je een uitgebreid overzicht van alle yogahoudingen en hoe je deze uitvoert.

Yoga en meditatie

Wist je dat ook meditatie een goede manier is voor kinderen om rust te creëren in hun hoofd? Als je ze daarmee kennis wil laten maken is het goed om te beginnen met ademhalingsoefeningen.

Lees ook:

Mindfulness voor kinderen: 4 apps om rust te creëren in dat koppie

Reageer op artikel:
Yoga voor kids! Want ja, ook zij hebben baat bij rust in hun hoofd
Sluiten